Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

сряда, 15 юни 2016 г.

Дали някои заинтересовани сили не провокират съвсем умишлено пораждането на ислямски тероризъм в нашата страна?Така нареченият "сух режим" в САЩ (забраната за употреба на спиртни напитки, на алкохол) доведе до възникването на мафията, на организираната престъпност в тази велика страна.

Забраната със закон на носенето на бурки нищо чудно да се превърне в предпоставка за пораждането на ислямски фундаментализъм и на ислямски тероризъм в нашата страна.

Всяко действие поражда съответстващо по сила и противоположно по посока противодействие - според законите на физиката даже. В социалната област противодействието обаче може да бъде съвсем непропорционално - агресията поражда още по-неудържима агресия!

Освен това се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

Няма коментари: