Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 8 юни 2016 г.

Обиждайки личността на Президента, наглеците обидиха фактически народа, но народът ни е безчувствен към обидите и гаврите за жалост




Gantcho Motchev каза: Ангеле, искам да те попитам щото виждам, че си нормален човек: има ли закон, под който да се подведат тези унизителни за държавния глава действия?

Ангел Грънчаров каза: Да, има такъв закон: държавният глава (независимо кой и какъв е той) символизира и въплъщава нацията, единството на нацията, народният суверенитет. Обиждайки личността на президента, тия другари обиждат фактически народа. Да, ала мнозинството от народа не усеща обидата - понеже е изпаднал в непростимо малодушие. Ако не беше така, ако народът ни не беше изпаднал в това престъпно малодушие и имаше здрав дух, самоуважение и способност да се възмущава, то наказанието на тия, които се погавриха с държавния глава на България щеше да бъде безпощадно и мълниеносно: пълно презрение и игнориране на наглеците и мерзавците! Няма по-страшно наказание от това.

Просто ако народът ни имаше здрав човешки и национален дух след този случай на толкова арогантна наглост целият български народ просто щеше да забрави за Слави Трифонов и компанията му. Тогава хилядни тълпи простаци нямаше да идат на концертите му. Той просто щеше да бъде забравен.

Да, ама нима е възможно у нас войнстващата простащина да презре своите идоли? Едва ли простаците могат да се освободят от игото на простащината си така лесно. Има обаче надежда това да стане някога, как ще стане е друга интересна тема за обсъждане.

Gantcho Motchev каза: Ангеле, тоя народ за последните 70 години 98 % е овчи... Аз питам: какво може по съдебен път да се постигне и кой може да възбуди дело срещу селянчетата??!!

Ангел Грънчаров каза: Не съм юрист, но мисля, че прокуратурата не просто може, но е и длъжна да се самосезира и да реагира. Но едва ли ще го направи. Щото у нас прокуратурата служи на същите ония сили, на които служат и наглеците на Слави...

Gantcho Motchev каза: Това ми е пределно ясно, но все пак няма ли поне един българин да повдигне въпроса? Дори да се сезира Европейски съд!!! Ние сме в Европа!?

Ангел Грънчаров каза: Мисля, че не може някой засегнал се от обидата на президента българин да повдигне обвинение. Щото принцип в правото е ти лично конкретно и директно да си засегнат и да можеш да докажеш, че си преживял някакви морални щети. Но има юристи, питай тях, аз не съм специалист в тази сфера.

Освен това се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

2 коментара:

Анонимен каза...

Аз с удоволствие бих завел дело срещу тези простаци, които унижават чувството ми за национално достойнство. Но... В нашето право още има много ретроградни елементи. Като например понятието "правен интерес". (Всеки може да заведе дело за защита на правата си, ако има интерес от това.) С други думи, аз не мога да се чувствам унизен, защото не са скъсали моята снимка в ефир; да се жалва президентът. Сега разбирате ли защо Иван Костов мълчи толкова години - че неговият живот би трябвало да премине в безконечни дела! И да не похване друго. И вижте разликата с Щатите! През 1991 г. бях домакин на един американски върховен съдия Джон Пи Фулъм, воден от внука на големия български юрист проф. Венелин Ганев - Венелин Ганев-младши. (Автографът на почитаемия Фулъм е над главата ми в профилната ми снимка). Та той разказа пред всички съдии и адвокати в Пазарджик - е, тези, които са проявили интерес - много интересни неща от професионалната си кариера, в т.ч. и за едно нашумяло дело, което той е гледал, наречено "Граждани на САЩ против президента Роналд Рейгън". Разбирате ли, няколко души са недоволни от издаден от президента акт, и завеждат дело срещу него за отмяната на акта. Не помня подробности за делото, но си представете в България подобно нещо! Едно такова дело не би стигнало до гледане по същество, то ще бъде прекратено начаса с постъпването му в съда, поради липса на правен интерес.

Feodor Ilivanov

Анонимен каза...

В съвременното общество медиите наистина са голяма сила и те много успешно се използват от неокомунистите за манипулиране на населението, в някаква степен подобна функция те изпълняват и в старите демокрации – не да информират, а да ДЕЗинформират. Само че е под нивото дори на един политически ангажиран философ да им обръща прекалено голямо внимание. Орелът все пак не хваща мухи. Именно занимавайки се с тези маргинали и палячовци, им повдигате ценността.

А съвсем неуместни са традиционните Ви укори и обиди към българския народ. Под нивото на народа да обръща внимание на бръщолевенето на един шут. Това не значи, че не цени и уважава президента си. Ако трябва да реагират на всички простотии на мафията, българите би трябвало 25 часа на ден само с това да се занимават. Но на А.Г. само това му дай – да сипе обвинения срещу българите. Каквото и да стане, то винаги се преиначава така, че се превръща в свидетелство за малокултурието и олигофренията на българите. А истината е друга – аз се учудвам как предвид невероятните манипулации и пропаганда безумни партии като ББЦ, Атака, РЗС, някога БББ и под. са толкова слаби. Въпреки целия натиск и манипулации българите имат достатъчно висока политическа култура и инстинкт, че да гласуват за поне представящи се за що-годе нормални политически партии (колко са нормални в действителност, е друг въпрос). Което вече не е така в много, ако не повечето стари европейски демокрации, където се гласува масово за популисти и националисти.

Така че на нещата може да се погледне и от този ъгъл.