Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 12 юни 2016 г.

У нас властва тодорживковски "елит", с извинение, състоящ се от клечащи задници!




Плевнелиев отказа да представлява този елит. Той избра да представлява дълбокия, съдържателния интерес и идентичност на България

Речта на Плевнелиев може да бъде аплодирана или съдържателно критикувана само от един зрял национален елит, който притежава колективна представа за национален интерес, за мястото на България в света и за основните разделения в съвременна Европа и в съвременния свят, които трябва да бъдат отстоявани като граници на собствената идентичност.

За съжаление, ние не притежаваме подобен елит. Не зная дали В. Желев е изцяло прав, че България е република на задниците.

Това, което е безспорно, е че страната ни отново е водена от добре познатата "елитарна" общност на гузно сумтящите задници, които бяха намерили своята блажена Аркадия по времето на "големия държавник" Тодор Живков. Тази общност на задниците никога не можа да прежали своя патрон. След четвърт век мъчителни опити да престанат да бъдат задници, представителите на този елит пак отидоха и публично му се поклониха. След това облекчено въздъхнаха... Не, не говоря само за делегацията на "Позитано". Говоря за всички тези, които все по-добре обживяват своя елитарен статут - политически, журналистически, интелигентски - в стилистиката на тариката - доволно сумтящ задник, чийто патрон и знаков носител бе притежателят на паметника в Правец. Те няма да разберат - освен че няма да одобрят речта на Плевнелиев.

В тази реч има най-важното - позиция. Те никога не са имали позиция. Тяхното символ-верую е "Хайде да се снишим докато отмине бурята..." Всяка буря, житейската буря, кризата на развиващия се свят, който върви напред. Техният пра-родител - Алековият Бай Ганю - бе формулирал "геополитическото" им верую още по-добре - "И да се прегърнем братски хем с русите, хем с немците... Тю! Да ги порази господ!..." Така е и сега - искат да вземат на немците паричките, но не се отказват и от куфарчетата с рушвети от московските си сайбии.

Затова и презират Плевнелиев, който казва очевидното - Крим е украински и европейски, защото това повелява международното право - порядъкът, при който всички ние сме се съгласили да живеем.

Преди години легендарният професор Николай Генчев картинно обрисуваше "геополитическата" позиция на Живковия "елит" в рамките на източния блок:

"Поляците се борят като лъвове срещу варварите от Кремъл... По свой начин пазят националните си интереси румънци, унгарци, чехи... Ние българите сме се наврели дълбоко под мишницата на имперския звяр - под мишницата на същата ръка, която държи сопата. Каквито и тарикатлъци да правим, оня в Москва не може успешно да замахне и да се удари под мишницата, невъзможно е..." (Прочети ЦЕЛИЯ КОМЕНТАР)

И в тази връзка пак се чувствам длъжен да ви напомня, че нашият български Картаген наистина е крайно време да бъде разрушен...

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

Няма коментари: