Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

сряда, 8 юни 2016 г.

Един българин разказва как е успял, как е станал богат
Как се става милионер в Бразилия – коментира в предаването „Просто Диков“ по Би Ай Ти бизнесменът и писател Илко Минев.

„Никой, като започва бизнес, не знае дали ще е успешен. Но има една формула. И тя е: всеки ден работа, много учене, гледане наоколо, за да видиш защо моя съсед е по-добре. Човек трябва да си използва познанията“, категоричен е Минев.

Той посочи, че друга съставка във формулата за успеха е скромността, защото освен спечелването на пари е важен и въпросът за задържането им.

„Късмет трябва да има винаги. Без него човек не стига много далече. Но само с късмет също не става нищо“, допълни още бизнесменът.

Вижте във видеото повече за любопитната история на българина: ВИЖ ВИДЕОТО

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

1 коментар:

Анонимен каза...

От гледна точка на философската традиция материалното богатство е безинтересно. За съжаление няма кой да разкаже как е станал умен, начетен и най-важното:мъдър.