Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 6 юни 2016 г.

Една прекалено проста истина, която нашият премиер очевидно не знае


Да припомним за кой ли път тази толкова проста истина, която нашият премиер очевидно не знае:

"Няма никакви "държавни" пари. Има само пари на данъкоплатеца."

Маргарет Тачър


Скъпи приятели, тази табела не отразява правилно нещата и предизвиква въпроси. Първо този музей е изграден с НАШИ ПАРИ. Второ, наши служители са извършили трансфера на парите НИ до строителя, за което сме им платили добре. А най-интересният въпрос е: как, аджеба, един от нашите най-добре платени и обгрижвани служители "лично е съдействал"? Има ли музеи, за които не е съдействал? В какво се изразява личното съдействие? Няма ли законови норми, които са еднакви за всички музеи? Харченето на парите ни е подчинено на законите, а не на кефа на който и да било наш служител. Такива надписи са слагали фараоните, султаните и други подобни монарси на постройките, платени и изградени от народа. Те са считали фиска на държавата за свой. Жалко е, че в 21 век подобни неща случват се. Ако във фишовете с тлъстите заплати на служителите ни министри и на скъпите лимузини, с които ги возят, има надписи "С личното съдействие на данъкоплатеца Спиро" - редно ще е. И по.правилно. Айсиктир!

Ивана Стоянова

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

1 коментар:

Анонимен каза...

Формално сте прав и така е открай време, правителствата и владетелите нямат собствени пари, а харчат тези на данъкоплатеца. Някой крайни либертарианци наистина нстояват за премахване на всички данъци, възнамерявайки да финансират всички обществени институции чрез дарения, потребителски такси и под. Иначе както се пише самият автор:

ПИРАМИДА
ИЗГРАДЕНА ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ЦАРСТВО ЕГИПЕТ
С ЛИЧНОТО СЪДЕЙСТВИЕ НА
ФАРАОНА ХЕОПС

ОТКРИТА….