Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 18 юли 2016 г.

Сполай ти, оправячо наш честити: още 1000 години да си жив да ни оправяш така убаво!



Най-печелившият от историята с неуспелия опит за преврат в Турция е... Бойко Борисов: сега масовият българин, под влиянието на манипулиращите го по най-грозен начин медии, е загрижен за... турската демокрация, на чиито фон "българската демокрация" изглежда в бляскаво състояние, а пък Бойко Борисов вече носи нимбата на велик демократ, сравняван с президента на комшийската държава Ердоган. Масовият немислещ нашенец, тюхкайки се за... турската демокрация, вече е напълно спокоен, че за разлика от турците нашата демокрация, видите ли, оказва се че е в "бляскаво състояние", нали така, другарко Корнелия Нинова, театрална и фарсова наша бодра "опозиционерке"?!

Абе нема какво да се безпокоим толкова за това, че всички съдбовни решения в Татковината ни се вземат от премиера-бабаит, който сутринта говори едно, към обед - съвсем друго, а привечер вече се грижи за това "неговото" Черно море да бъде мирно, пълно с яхти, на които щастливи милиардери-мутри си пият водчицата и се чукат за здравето на руския президент Путя. Като капак на всичко си имаме много хубави магистрали, Он ни построи и метро даже, и детски градинки, и повиши пенсиите дори с цели три лева!

Да не сме луди да се безпокоим за това, че Цецо е така напреднал в печеленето на избори, че под неговото вещо ръководство ГЕРБ може да спечели изборите даже в... Германия, стига Меркел да го покани да води техната избирателна кампания (нали знаете оня виц, поканила го, Боко го пратил, а като се върнал, отвърнал: "Сичко е ОК, шефе, Меркел е втора!", "Как така втора бе, аз защо те пратих там да помагаш?", а Цецо гордо отвърнал: "Амче ГЕРБ е първи, ХДС-ХСС на Меркел са втори, шефе!"). Тъй ами, нема да им се даваме ний на немците, ний сме по-напреднале в демокрацията даже и от тях!

Ех, Боко, колко голем късметлия си, тоя турски военен преврат ти изми така хубаво лицето, че вече требе да си поръчаш тенекиена лъскава нимба на пръв демократ и да си я носиш гордо пред камерите на телевизоро! Сполай ти, оправячо наш честити! Още 1000 години да си жив да ни оправяш така убаво - за тоталния разцвет на нашенската родна непрокопсала демокрация!!!

ДОБАВКА (нещо, което написах във Фейсбук - щот и аз съм загрижен за... турската демокрация, нема да се излагаме сега я?!): Кръвта на с нищо невинните войничета, пролята в основата на трона на абсолютната власт на Реджеб Ердоган ще бъде онова злокобно проклятие, което ще осигури недълготрайността на неговата власт... иде началото на края на неговата власт, окървавена с невинна кръв.

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

13 коментара:

Анонимен каза...

Наблюдавайки събитията в съседна Турция, съм силно притеснен от ескалацията на реваншизъм и спиралата от насилие, която се оформя. Още в нощта на преврата, когато с колегите ми се събрахме извънредно в Министерския съвет, заявих пред медиите, че винаги съм бил за спазване на законите – така, както считам, че изборите са единственият демократичен начин за промяна на властта, по същия начин определям справедливия съдебен процес за единствения разумен подход към търсене на истината. Насилието ражда насилие. Мир с война и убити не се постига. Надявам се тези ужасяващи събития в Турция, които взеха стотици невинни жертви, да послужат за пример от какво трябва да се пазим и отговорът към това да бъде законен, демократичен и спазващ всички човешки права.

Бойко Борисов

Ангел Грънчаров каза...

А така, направи си, драги г-н Борисов, малко пиар и от събитията в съседна Турция! :-)

Анонимен каза...

Откъде това его, откъде това самочувствие? Какво си постигнал ти в живота, сковал ли си поне една кочина? Та ръсиш акъл наляво и надясно и си позволяваш да съдиш?

Krasimir Katsarov

Анонимен каза...

Каква кочина? Кочината му е в главата! Той е философ, той е писател! Чукча не читатель! Чукча, писатель!

Николина Тенева

Анонимен каза...

ахаха, дървен философ, избиващ комплекси в нета

Emilia Stiga Vakleva

Анонимен каза...

Господин философе. :-) Аз съм средностатистически, относително аполитичен българин . И като такъв следва да Ви обърна внимание на "некои обстоятелства" . Статийката Ви не е лоша , вица дори ми хареса. Обаче е добре , когато човек пише разни работи , да има мерило за сравнение . Което не е Швейцария , примерно , щото кат гледам ,и Вие не сте швейцарец :-) Така че е добре да поогледате комшиите. А там кво виждаме ? Турция се бият и стрелят по улиците. Гърция стегат коланите и купуват доматки от нас , щото техния стана 2 евро на борсата в Солун. Румънците може и да напреднаха напоследък , ма па с тия ракети дето си ги монтират и дразнят кремълските олигофрени ..знае ли човек. Сърбите и македонците нема да ги коментирам ... Едните драпат за ЕС и правят пътя Ниш -София вече 20 години , другите драпат и за български паспорти .. Ма що толко неща изпонаписах , като може само да идете не некое КПП по празниците ... А там кво да видиш - опашки от бедни българи тръгнали да си харчат парите в Гърция и Турция , дето цените са им нашите , ма в евро ... Та - по-кротко с анализите и не се напрегайте да бутате "Картаген" .. щото ще се разхвърчат тухли и некоя може да Ви уцели ... :-)

Yavor Parvanov

Анонимен каза...

Ангел Грънчяров толкова пошло и прозрачно пишете, че няма човек ,който да дойде на вашите курсове след като ви прочете. Освен ако не е идиот.

Nina Stanimirova

Анонимен каза...

Алооо, "единственият мислещ българин", освен псувня друго не заслужаваш...

Владимир Панталеев

Анонимен каза...

Г-н Борисов вие разсъждавате като вярващ християнин. Не като религиозен, а като вярващ. Разбирате ли сега как ви излъгаха по време на февруарския пуч ? Хвърлиха срещу вас на Орлов мост шепа платени ултраси, които се мажеха с червена течност, за да изглеждат ранени. Свидетел съм на това. Нашата грешка е, че не излязохме и не ги удушихме с голи ръце. Още плащаме бездействието си. Вие никога не нарушихте демокрацията. Затова помияри като Ангел Грънчаров си позволяват да пишат гадости за вас. нека си пишат.....майната им.

Nina Stanimirova

Анонимен каза...

Ангел Грънчаров гледайки ти профила, установявам, че страдаш и от раздвояване на личността!

Ana Koleva

Анонимен каза...

Господин Грънчаров защо не станете най накрая вие Премиер...,имате абсолютно всички данни.Защо не се постарайте от народната Низина да се издигнете в Народната Висина... ами оставяте държавата в такива ръце... Като властта не идва при вас вие отидете при нея. Иначе всичко си остава Думи, та Думи та Думи...

Dimitar Sabev

Анонимен каза...

ама бате бойко наистина е демократ пред ердоан, путин, лукашенка, ципрас, орбан и лудия от македония, вече му не помня името. Тия краища на света такова вирее.

Анонимен каза...

Драма на демокрацията: Камерън подава оставка, защото не може да се оправи с Брекзита.

Трагедия на демокрацията: Ердоган се разправя по брутален начин с опозицията.

Пародия на демокрация: Борисов с кого пък толкова да се разправя. Все ше се разберат...

Явор Ганчев