Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

неделя, 31 юли 2016 г.

Пример за прекалено безумна дързостСкайдайвър падна от 7500 м без парашут в мрежа до жена си (ВИДЕО)

Люк Айкинс успешно уцели цел 30 на 30 м

Скайдавърът (от sky - небе и dive - гмуркам се, б.р.) Люк Айкинс стана първият човек скочил от самолет върху мрежа на земята без да ползва парашут. Това съобщава CBS News, цитирана от агенция "Фокус".

Айкинс улучи мрежата 30х30 метра идеално, бързо слезе от нея и прегърна съпругата си, наблюдавала скока с други членове на семейството.

Преди да се качи в самолета за скока си, Айкинс каза, че му е било наредено да носи парашут, но показа, че няма да го ползва. След като самолетът се изкачи на над 7600 м височина над зоната за скачане, Айкинс каза, че изискването е отменено и свали парашута.

Свободното му падане продължи около две минути, след което се обърна по гръб в последната секунда и се приземи перфектно под аплодисментите на събралите се да наблюдават скока.

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

2 коментара:

Анонимен каза...

Умирах от страх дали ще падне в мрежата!! Едно време когато прожектираха АПОЛО 13 същият ужас преживях!

Иванка Иванова

Ангел Грънчаров каза...

Съвсем реално беше да не падне в мрежата. Голям риск предприе този човек. Ние му берем страховете, а на него представяте ли си какво му е било?!