Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 15 юли 2016 г.

Тероризмът няма нищо общо с религията, той е престъпно политическо поведение, нямащо нищо общо със същинската религиозност и с човечността



Петко Симеонов: Снощи - 14 юли в Ница над 80 загинали в името на Аллах. Жалея загиналите, съчувствам на близките им и съм солидарен с Франция!

Мюсюлманите имат ужасен проблем, който става и наш. Радикални групи и индивиди, изповядващи Вярата им, възприемат християните и светска Европа като враг подлежащ на унищожение. Проблемът може да бъде решен трайно само от мюсюлманската общност и нейните лидери.

Докато те го решават, могат и векове да минат, Ние сме длъжни да се защитим!

Длъжни сме цялостно да преразгледаме отношението си към мюсюлманите, трайно живеещи или поискали убежище или работа в светска Европа. Нищо не бива да се смята за дреболия. Дяволът е в подробностите.

Желязна ръка! Иначе периодично ще си обръщаме и другата буза.

Кратък мой коментар: Това, че терористите са мюсюлмани не ни дава правото да обявим исляма за терористична идеология; има мюсюлмани, които са против тероризма. По същата "логика", г-н Симеонов, можете да направите заключението, че понеже терористите са религиозни, то значи религията и религиозните хора са носител на тероризма и пр. С този стил на разсъждение остава да обявите всички религиозни хора за врагове на спокойствието и по тази причина да призовете те да бъдат избити...

Нямате никакво право да обявявате "мюсюлманиТЕ" за "наш враг". Също така крайно елементарно, по сталинистки и по хитлеристки (по путинистки), си представяте решаването на нелекия проблем с тероризма. Какво, за да се реши радикално "мюсюлманския проблем" трябва да отворим концлагери, където да натикаме всички мюсюлмани - щото са "потенциални терористи", така ли си представяте рекламираната от Вас "желязна ръка"? Или пък направо да ги избием до крак, това не е ли още по-радикално решение, в това ли предлагате да се изрази "желязната ръка", която тук без капка неудобство ни рекламирате, с оглед да впечатлите скудоумните ни сънародници?!

Какво, предлагате заради екстремистите-терористи да се хванем гуша за гуша с мюсюлманите ли? Мюсюлманинът, който си живее мирно и няма никакво намерение да прави терористични актове, не може да ми е враг, по-скоро врагове са ми такива като Вас, които без капка неудобство предлагат да разпалим безпощадна война с привържениците на исляма, огромната част от които са миролюбиви, работливи и кротки хора, които също не приемат тероризма. Разберете, тероризмът няма нищо общо с религията, той е екстремно политическо поведение, нямащо нищо общо със същинската религия и религиозност.

Моля мислете малко като се перчите с бомбастични изфърляния в Мрежата, с които, предполагам, искате да печелите популярност и слава сред немислещата част от природонаселението ни.

Luba Atanassova: Бежанците не можем да ги интегрираме към нашият начин на живот,те идват за ни наложат техният живот и да съсипят нашият.

Кратък мой коментар: Изказвания от този род са глупави. Приписвате на всички бежанци намерения, за които изобщо не сте сигурна, че са такива. Тия хора бягат от война! Как е възможно да ги упреквате за неща, които не са минали през ума на тия нещастни хора. На капка милосърдие и човечност не сте ли способна? А децата на емигрантите също ли са наши врагове? Ако се отнасяте така с тях, бъдете сигурна, че ще ги направите наши врагове. Тази ли Ви е целта?

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

13 коментара:

Анонимен каза...

Г-н Грънчаров, когато умират хора, Вашата философия (четох я до известно време задълбочено) е просто една алабалистика. Недопустимо е политиците да налагат някакъв мултикултуризъм на хора, които са дотолкова неграмотни, че и понятие си нямат от Вашата т.нар. философия. Можете да спорите до безкрай, но с грамотни хора! Убедена съм, че ще Ви предоставят достатъчно оборващи Ви аргументи.

И да допълня - имам много приятели в България, които са мюсюлмани, обичам ги и ги ценя. Но, т.нар. мигранти, терористи, тръгнали из Европа не за да се интегрират, а да убиват, трябва да бъдат спрени с цената на всичко. Писна ми от този т.нар. мултикултуризъм, който не уважава българските деца ( моите синове), а се влачи пред убийци, готови да смажат всеки,който не е от тяхната вяра!

Соня Александрова

Анонимен каза...

Ангел Грънчаров Не всички мюсулмани са терористи, но всички терористи са мюсулмани - ФАКТ! За последните 10 г. не се сещам за друга масова терористична акция организирана от немюсулмани, освен тази на Брейвик в Норвегия! Като и в този случай поводът е пак свързан с тях!! http://bultimes.com/…/zashto-brejvik-ubi-77-dushi-neka…/

Защо Брейвик уби 77 души ? Нека разберем от самия него. . .
BULTIMES.COM

Здравко Герчев

Ангел Грънчаров каза...

Здравко Герчев, разсъждението Ви е перфектно от логическа гледна точка :-) "Всички терористи са мюсюлмани!", но все пак има сред терористите и... християни. (Колко Брейвик е християнин е твърде спорно, ако изобщо разбирате що е това християнство!) Предполагам най-много сред терористите са безбожниците, това също е допустимо, стига да разбирате до какво води безбожничеството. Апропо, аз пък смея да кажа следното: нито един терорист не е мюсюлманин или християнин, щото тероризмът по същество е антирелигиозно, безбожническо поведение! Тероризмът по естеството си е бесовщина или сатанизъм, нямащ нищо общо с никоя религия.

Анонимен каза...

Ah mili Boze, kakav altruizam ! Mi da gi izvikame s pokana i da im otstapim domovete si I da im prehvarlim bankovite si smetki na tjahno ime ? Taka haresva li Vi ??? Daite lichen primer !

Kato bjagat ot Voina shto ne bjagat v Sauditska Arabia, Kuwait, Arabski Emirstva ? Vse bogati isljamski darzavi I pri tova ot edna religija ???!!!! Shtoto horata znajat kakvo shte se sluchi s dazavata im kato pusnat tezi uzkim bezamzi na teritoriata si ! Aide piite edna bira i mlaknete !

Eva Allie

Анонимен каза...

Някои наистина са жертва на война , някои са просто бедни и са икономически емигранти и сред тези две групи се вмъкват и терористите , но така или иначе лимитирането на бежанците няма да спре тероризма , няма да промени и факта че мюсюлманите се превръщат в мнозинство и бавно но сигурно променят обществото и това е опасното защото един ден ще се събудим в ислямска Европа.

Violiq Viola Violiq

Ангел Грънчаров каза...

Ами вижте какво, раждайте повече деца и ето, ще си запазите Европа. Просто е. Това, че мюсюлманите имат повече деца не ги прави наши врагове. Моля Ви се, какви са тези глупави страхове?!

Анонимен каза...

"Религиозната свобода" трябва да се разглежда като свобода от религия, вярата като заболяване...

Georgi Karov

Ангел Грънчаров каза...

Извергът Ленин ли е казал това?

Анонимен каза...

Г-н Грънчаров, не подценявайте вината на французите. Бриджит Бардо е добър пример - колко пъти е съдена, че само предупреждава, че мюсюлманите са проблем за Франция! Културната чувствителност на хора, изкачили се на културния Еверест, не се харесва на политиците, за да не им се засенчи ореола, че те определят правилата. Така е днес и в България. Уволниха ли сегашния министър на културата? Не! Спряха ли срамната кандидатура на Бокова? Не. Политиците са навсякъде едни и същи - не слушат истинските интелектуалци и правят дори обратното, за да бъдат с абсолютна власт. Да припомня ли, че Божидар Димитров - червеният агент на ДС, го направиха дори Министър на българите в чужбина точно когато беше разкрит като криминален престъпник?! Политиците имат цинично мислене!

Lolita Nikolova

Анонимен каза...

Ангел Грънчаров Ленин да не би пък да е някакъв рационалист?

Georgi Karov

Ангел Грънчаров каза...

Очевидно не знаете що е рационализъм...

Анонимен каза...

Ленин и неговата банда бяха, извинете - са ... разпространители на една вяра - ирационална, колективистична... зла. Във всички верски отношения има две страни - вярващ / жертва и измамник / бенефициер ...

... вярата , вярването е отказ от мислене. вършат зло вярващите, а не мислещите хора.

Georgi Karov

Ангел Грънчаров каза...

В никаква вяра не са вярвали ленинистите и комунистите, те са си изобретили разсъдъчен "идеал" и са му се покланяли сякаш е техен кумир. Очевидно не разбирате що е вяра. Истинската вяра е само вярата в Бога, във всички други случаи "вярващите" вярват в някакъв конструкт на самонадеяния ум. Вярата като вяра е друг път за постигане на истини, които не са по силите на разсъдъка. А разумът (разсъдък и разум не са едно и също нещо) и вярата се намират в прекрасно единение. Стига да се разбира що е разум. Вярващият не се отказал от мисленето, само е разбрал, че то не може да му даде онова, за което жадува душата му. Опасни са не вярващите в Бога хора, те зло не могат да вършат, а ония, които са обладани от някаква разсъдъчна бесовщина, примерно тази тъпа "идея", че европейците били врагове на руснаците, на арабите и прочие...