Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 12 юли 2016 г.

Рейгън за вековната мечта на човека да бъда свободен - и да живее в добре подредена, правова държава



Твърдя, че няма такова нещо като дясно или ляво. Има само горе или долу. Горе е вековната мечта на човека – максимална лична свобода, съчетана с порядък; долу е мравунякът на тоталитаризма.

Роналд Рейгън (Добавка: В тази връзка прочети чудесния анализ на Евгений Дайнов Властта според Рашидов и Борисов, където между другото пише и ето какво:

... Отговорът е очевиден и от него произтича следващият въпрос: как при това положение вие искате от властимащите да спазват закони, т.е. да поставят ограничения върху властта си? Спомнете си: "Властта е наша, гората е наша, правим я, каквото си искаме." Или: "Не искам в курортите МИ да се разхождат военни фрегати."

За тях властта означава – собственост върху всичко

А собствеността – това е онова, с което се разпореждаш. Както личи от следния пресен бисер на премиера: "Какво да ви кажа? Аз съм готов догодина от бюджета и 100 милиона да заделя само за футбол..."

Парите са негови и решенията са негови. Прави каквото си иска. В случая, понеже не чете книги, а рита мачове – ще дава за мачове...)

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

5 коментара:

Анонимен каза...

Само че великата иначе американска демокрация има един първороден, неследствен грях и това е дискриминацията на негрите. Още със създаването на Щатите отците-основатели е трябвало да премахнат робството и да дадат равни права на афроамериканците, но това не е направено и до днес Америка жъне горчивите плодове. Сегашните расови размирици са много сериозни и може да ознаменуват началото на гражданска война в Америка.


Ангел Грънчаров каза...

Благодарим за кагебистката басня, която благоволихте да ни кажете: че в Америка щяла била да избухне... "гражданска война"? А в путинска Русия се очаква да настъпи всеобщ разцвет, така ли? :-)

Ангел Грънчаров каза...

Значи в Америка все още... "бият негрите", нали така? :-) Как пък в простите ви кагебистки глави не се появи нещо по-оригинално от все това същото "А вие в Америка защо биете негрите?"!

Анонимен каза...

абе стига с тия негри бе! кой ги дискриминира още бе? цял президент има и се гърмят по улиците като в Бейрут! А полицай като направи нещо, вой до небесата! Ако има някой прецакан, това са индианците!

Анонимен каза...

Е да, порените обвинения поради Вашата свръхподозрителност и предвзетост. Само че моята позиция няма нищо общо с КГБ. Наистина е гротескно, че по време на Студената война Москва, която сама нарушаваше по чудовищен начин човешките права, обвиняваше Америка в расизъм. От това обаче не следва, че в Америка днес всичко е наред, съвършени общества и без това няма. Също така би било смешно днес авторитарни и тоталитарни страни като Русия, Северна Корея или Китай да обвиняват Америка в липса на демокрация и расизъм. Но иначе проблеми в Америка несъмнено има. Сега съм много любопитен какво ще кажете – естествено нищо, защото няма какво да кажете. Но ще си помислите: ей, този човек не бил от КГБ, както аз прибързано го обвиних.