Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 12 юли 2016 г.

Г-н Симеонов, Вие лично, питам се, съзнавате ли своята лична отговорност за този провал по всички линии на прехода, а?!



Ето как възразих на П.Симеонов, той написа нещо на своята страница във Фейсбук, което по моя преценка не е вярно и е крайно подвеждащо; наложи се да реагирам, ето какво написах там под твърдението на бившия "седесарски първенец", представящ се без капка неудобство за "баща" на най-калпавата българска конституция:

Петко Симеонов: Днес се навършват 25 години от подписването на новата Конституция. Аз я подписах. Като ръководител на предизборната кампания на СДС бях обещал на избирателите Нова Конституция. Изпълних поетото обещание. С това се изчерпват обещанията, които съм давал и избирателите са ми гласували доверие. За други поемани обещания да търсят онези, за които са гласували.

Ето моето изпълнено обещание: КОНСТИТУЦИЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Ангел Грънчаров: Г-н Симеонов, но тази Конституция я подариха на България комунистите - а Вие ги подкрепихте, изменяйки на всички до едно обещания, дадени пред антикомунистически настроените избиратели на СДС, сред които е и моя милост! Не Ви ли е неудобно да лъжете така грозно?!

Давате ли си сметка, че за провала на епохалния български преход основна роля има и калпавата Конституция, направена така, че неминуемо да ни доведе до ето този жалък край, който днес наблюдаваме с очите си: комунистите от висшата номенклатура (БСП) и техния прислугващ персонал (милицията и службите от ДС, заедно с мутрите и прочие) яко държат цялата власт, играят пошъл политически театър, огромната част от собствеността мина в техни ръце, те сега се представят за "капиталисти", а пък народът беше излъган и многократно ограбен!

Вие лично, питам се, съзнавате ли своята лична отговорност за този провал по всички линии на прехода, а?! Ний, българите, неслучайно сме най-бедни в ЕС - ами защото бяхме толкова пъти ограбени, затова сме така бедни, бедни сме и защото ченгетата и мутрите все още ни грабят!

А в оня ранен, романтичен период на прехода тъкмо ченгетата дирижираха всичко - не можете да отречете, че в първия период ченгета от ДС владееха възловите постове в "опозицията" и успяха да направят нещата така, че масовият българин, т.е. масовият седесар да бъде много пъти излъган, измамен и ограбен!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

4 коментара:

Анонимен каза...

Ядосвате се напразно г-н.Грънчаров! Петко Симеонов например, веднага след 10 ноември 1989 г. си хвърли партийната книжка и застана начело на ЦИК на СДС. А както казваше баба ми: "Бивш комунист няма!"

Stoil Pishikov

Анонимен каза...

Конституцията има несъвършенства, но е добра основа за нормалното развитие на България. И Петко Симеонов е един от тези държавници, които я подписаха - защото приелите конституцията на Република България са държавници.

Венелин Михайлов

Ангел Грънчаров каза...

Г-н Михайлов, изказването Ви показва, че имате сбъркано понятие за "държавничество"; излиза че ония, които вредят на държавата и на нацията, са държавници, сфащате ли какво казахте?!

Анонимен каза...

Държавници бяха тези които не подписаха тази комунистическа конституция. Благодарение на нея комунистите ограбиха България и народа безнаказано и станаха първите капиталисти.

Шериф Сюлейманов