Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 7 юли 2016 г.

Ще бъде ли путинизирана Европа?



Трябва ли да се страхуваме от тази психологическа война, която Москва води против Стария континент? Русия иска да преформатира европейското съзнание, да принуди европейците да се откажат от своите институции, от своите ценности и да се отвърнат от своята политическа класа, за да ги направи путиносъвместими.

Кремъл е удесеторил усилията си за прекрояването на Европа по своя мярка, смята френският експерт по Русия Франсоаз Том*

На Запад отделиха недостатъчно внимание на един от главните уроци, научени от Кремъл от украинския конфликт. Интеграцията на постсъветското пространство в путински Евразийски съюз, сближаването на Западна Европа с този Евразийски съюз са невъзможни без европейците да се откажат от демократичния проект, който е алтернатива на неговата „вертикала на властта“.

Създава се впечатлението, че от момента на конфронтацията с Украйна, Русия затъва в изолационизъм. Във вътрешната политика това действително е така. Но във външната си политика Русия е удесеторила усилията си за прекрояването на Европа по своя мярка.

В Кремъл сега са убедени, че „суверенна“ Русия е невъзможна без сфери на виляние, простиращи се от Лисабон до Владивосток. (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

3 коментара:

Анонимен каза...

Обърнете внимание, това е психологическа война, разчитаща на БЕЗРАЗЛИЧИЕТО, на отказа от търсене на истината - т.е. на пълната обърканост. Която стъпва на тях и същевременно ги увеличава многократно. Не се разчита да се представя Русия в добра светлина, важното е щом се спомене нещо лошо, свършено от Путин, да се създаде впечатлението, че СЪЩИТЕ са и американците, и всички - да не се прави разлика. Максимата ВСИЧКИ СА МАСКАРИ - е добра основа и същевременно се стъпва на нея за да се стимулира тя все повече, с цел да обхване цялата масова част на населението.

"Въздействието на съветската пропаганда беше сериозно ограничено, защото тя имаше за цел да представи СССР в благоприятна светлина.
Путиновата пропаганда изцяло е построена върху негативното и затова е много по-ефективна.

Тази упорита и скъпоструваща кампания за деморализация, оглупяване и дълбока дезориентация, която години наред води руската пропаганда вътре в страната и срещу Запада, показва какви амбиции се крият зад нея.

За Кремъл е важно безразличието към истината, характерно за руските медии, да се разпространи и в Западна Европа."

Jenia Georgieva

Анонимен каза...

http://clubz.bg/20661-kakvo_ni_kazva_ruskata_literatura_za_sveta_na_putin

Анонимен каза...

Западните анализатори са открили топлата вода и са стигнали до дълбоко прозрение: Русия се опитвала да подчини Европа! В действителност това е стара константа на съветската и руската политика и цялата промяна с фалшивото „рухване“ на комунизма след 1985 беше направена основно в името на тази цел, но това започва да се вижда отчетливо едва сега. Горбачов непрекъснато говореше за обединена Европа от Атлантика до Владивосток.

Съветските стратези действат според диалектическата схема „теза-антитеза-синтеза“. Първо разшириха ЕС на Изток, вкарвайки сателитите си от Източна Европа в ЕС, за да го превземат отвътре - теза, сега го дестабилизират с идеята да отслабне и/или да се разпадне – антитеза, а накрая в тяхното мислене трябва да стои сливането на ЕС и Евразийския съюз – синтеза. Както пише руският идеолог и стратег Александър Дугин:

„Русия не се задоволява с постигнатото (в Украйна), a пренася своята активност в Европа, бидейки главен елемент от европейската консервативна революция. (Както виждаме, Путин се представя като консервативен политик, защитник на традиционните ценности, което го прави атрактивен не само за десни екстремисти, но и за някои автентични западни консервативни кръгове. Така Москва разширява своето влияние отвъд традиционно проруските леви сили на Запад в десния спектър!) Европа започва да се разпада: част от страните стоят зад САЩ, но част започва все повече да се вслушва в Русия. На фона на финансовата криза позициите на Русия стават все по-привлекателни. Русия взема на въоръжение многополярността, континентализма и новия консерватизъм (Четвърта политическа теория). В Западна Украйна, Украйна-2, в края на краищата идва на власт проевропейска (прогерманска) политическа сила, която започва да смекчава антируската политика и да се дистанцира от САЩ. В цяла Европа започва процес на деамериканизация, създава се автономна система Еврокорпус, независима от НАТО на базата на въоръжените сили на Германия и Франция. Създава се нова велико-континентална Асоциация като конфедерация на Европа и Евразия, на Европейския съюз и Евразийския съюз. Руснаците, украинците и европейците се оказват от едната страна на барикадата, американците – от другата. Американската хегемония и господството на долара, а също доминацията на атлантизма, либерализма и финансовата олигархия завършват. Започва нова страница от световната история. Славяните отново се обединяват не против Европа, а задно с Европа в рамките на многополярен полицентричен свят. От Лисабон до Владивосток.“