Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 7 юли 2016 г.

Помагайте, давайте предложения за тема на предаването "На Агората..." ако искате, много ще ми помогнете!




Наистина, защо сме толкова зян с мисленето? Защото толкава ни мързи да мислим, защо толкова не умеем да мислим, защо толкова мразим да мислим? Като че ли още повече се влошават нещата напоследък по този пункт? Какво трябва да се направи за да се промени положението в тази област, т.е. повече хора да започнат да се замислят, мисленето да започне да им се удава, да се захванат да мислят ефективно, истински - дали да не поставя такава една тема днес в своето предаване по Пловдивската обществена телевизия, наречено "На Агората с философа Ангел Грънчаров"?

Аз много пъти съм писал и говорил по тази тема, но ми се струва, че няма да е излишно още веднъж да поразмишлявам публично в предаването по нея, с надежда да предизвикам дискусия, дебат - повече хора да се замислят за мисленето, а, дали има надежда такава една тема да подбуди повече хора към участие в предаването - защото в него всеки може да участва, има открит телефон, неимпулсен, разбира се, всеки, които има какво да каже по темата, може да се обади. Какво смятате, да поставя ли тази тема днес в предаването или да се опитам да формулирам някой друг, по-лек и по-интересен въпрос? Кое е обаче истински интересното - по-важните въпроси или по-маловажни, ала по-атрактивни? За такава обществена медия като ПО-тв дали трябва да се поставят по-лесни въпроси - или пък не трябва да отбягваме истински важните въпроси, както у нас толкова старателно се прави, имам предвид на пазара на медиите?

Ако не бъде днес тази тема, най-вероятно ще поставя темата за това защо у нас истината за комунизма е така старателно крита - и защо Парламентът отново забрани да се учи тази истина в училищата. И този въпрос си заслужава да бъде поставян по-настойчиво според мен. Има много въпроси за поставяне, не е като да няма, въпросът е обаче кой да избера за днешното предаване. Помагайте, давайте предложения ако искате, много ще ми помогнете! Опитайте се да формулирате важен и интересен, полезен и необходим въпрос - и ако го сторите, нищо не пречи вашият въпрос да стане тема за днешното предаване.

Аз в последния момент, половин час преди предаването решавам каква да бъде темата, а предаването винаги започва в 11 часа, така че имате време да правите своите предложения. Моля, възползвайте се! А иначе хубав ден ви желая!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

1 коментар:

Анонимен каза...

Виж това: http://philosophia.bg/%D0%B8-%D0%BF%D0%B0%D0%BA-%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%B0-%D0%BC%D0%B8-%D0%B5-%D1%85%D0%B5%D0%BA%D1%83%D0%B1%D0%B0-%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%BE-%D0%B5-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B7/