Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

петък, 22 юли 2016 г.

Има нещо съвсем гнило в... "Дания", но кое по-точно е то - и каква изобщо е истината за състоянието на нравите в сферата на българското образование?
Кратък мой коментар: Има ли някакви истина в тази наистина крайно скандална публикация?! Ако всичко е лъжа дали оклеветените ще си потърсят правата чрез съда?! Възможно ли е да има частичка истина в това, за което пише това неблагонадеждно иначе издание? Ако пък няма никаква истина, как е възможно да има такива медии, в които да се лъже така грозно?! Не знам, но има нещо гнило тука, кое ли е то? Силно сe интересувам да разбера как стоят нещата по този въпрос... някой може ли да помогне да разберем истината?

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

1 коментар:

Анонимен каза...

"Ледът се пука, г-да съдебни заседатели!"

Feodor Ilivanov