Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 4 юли 2016 г.

Платихме за "освобождението" си страшна и жестока цена, равна на нашата бедност



"Издръжката на 300 000-ия руски окупационен корпус от 1944 до 1947 г. е по-голяма от бюджета на България. Държавата ни е доведена до фалит. До 1960 г. България се изплаща в долари на Кремъл, като дори пенсионният ни фонд е конвертиран в долари и е предаден на руснаците. Когато доларите свършват, посягат на златния резерв на БНБ. Само за 4 години - от 1961 до 1964 г. целият златен резерв на БНБ - 32 тона злато - заминава за Москва. Към това можем да прибавим и факта, че всички заводи - смесени предприятия - са разкостени, машините са откарани в Русия, а след 20 години са ни продадени обратно за долари, вкл. и двете самолетостроителни фабрики в Горна Оряховица и Казанлък.

До 1989 г. България е задължена да предава селскостопанската си продукция под себестойност и да изкупува всевъзможните руски боклуци. Вносът на западни стоки и технологии е забранен. Неслучайно финиширахме през 1989 г. с близо 10 МИЛИАРДА ДОЛАРА външен дълг, който по покупателна способност тогава е идентичен със сегашния. Днес България продължава да плаща най-скъпия руски газ в Европа, над 30% от икономиката ни е пряко в ръцете на фирми на Кремъл, а само Лукойл Нефтохим реализира годишен приход 10% от БВП на България - над 8 МИЛИАРДА лв., без да декларира и една стотинка печалба години наред."

Georgi Georgiev


Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

6 коментара:

Анонимен каза...

Право на Победителя е да прибере трофеите!

Кой ни накара да се приобщаваме в съюз с Хитлер срещу САЩ, Британия и СССР???
Нашета алчност и мечтите ни за БГ на три морета??

Битият бит, .......!

Така е, когато тъпите ни политици са алчни джуджета.

Само не ми излизай с номера, че три дена преди да влезнат руснаците си обявил неутралитет!

Неутралитета трябваше да се обяви още през 1940, или да се биеш срещу Хитлер, както направиха сърби и гърци!

Последствията са в резултат на тъпите ни политици, за което народът плаща!

Анонимен каза...

Не знам, аз съм от Бълхария, познавам селянчетата там до мозъка на костите им...

Не мисля че ти си разбрал някога какво е да си небългарин... А защо беше в Ленинград, бре пезевенк турски?... Не хвана нищо от културата им, а? Че защо ги мразиш бе боклук, те са като нас??... Често руснаци в елементарни видеа ме учудват колко български говорят, акцента им е български просто...

Знам езика ви, но не го искам, помолих Исус 20 пъти да ми го смени с испански, но той не ме послуша...

Не искам да ти давам филми, щото си идиот и не ги гледаш...

Русия ще си остане велика сила, а вие ще си останете гъзоебльовци богомили, нима не разбираш това?

Ами ако ти не разбираш това за какво ти пиша въобще, а?...

АIG мой мамин недорасъл никога до интелект...

А. от Австралия

Анонимен каза...

Прави ми впечатление, защото аз съм на Зaпад все пак... Бълхарите не рaзбират и хабер от понятие какво значи ефективност, като турци са наистина от 1878... Как тия глупави като задник бълхaри не отидоха в Щвеция или Норвегия да видят как се строят сгради, те все още слаrат керемидите си (турска дума) на някакво смешно скеле от дървени греди... Сякаш че сме в 1876...

Тия безумни роби въобще не разбират колко света е далече от тях...

Не знам лечение за тия боклуци наистина, но както един колега ми каза скоро - бангладешците са готови да влязат в Бълхария, не се безпокойте че немате раждаемост, ОК? Природата не търпи празно и скоро тази територия ще принадлежи на други, а глупавите кат задник бълхари ще си ги спомняме в спомените, ОК?...

Идиот АIG

А. от Австралия

Анонимен каза...

Тук като философи трябва да поставим въпроса фундаментално. България наистина плаща голяма цена за „Освобождението“ си, но нали според официалната версия българският и съветските народи през 1989-1991 въстанаха, свалиха комунистическия режим, студената война и противопоставянето Изток-Запад свърши и сега и България, и страните от ОНД начело с Русия са вече истински приятели, защото изповядват еднакви демократични ценности и заедно изграждат демокрацията! Затова е непонятно това противопоставяне България-Русия, русофоби-русофили. Пак според официалната версия няма вече и класически „сфери на влияние“, а Русия е просто една макар и много голяма, но конвенционална държава. Ако това е така, цялата тази антируска реторика е непонятна и неуместна.

Само че в действителност виждаме, че нещата не стоят съвсем така и Русия отново утвърждава сфери на влияние, намесва се във вътрешните работи на България и се противопоставя на Запада начело се Америка. Как така обаче? Как се връзва това с версията за рухването на комунизма? Пак официалната версия е, че комунизмът в СССР все пак е рухнал през 1991 и при Елцин е имало някакво движение към демокрация, но ти било спряно и обърнато при „авторитарния“ Путин. Ако е така, много жалко за усилията на руския народ, който свали КПСС, но сега кой знае защо не може или не иска да свали Единая Россия.

А какво да кажем за България? Ами според официалната версия излиза, че българите, също както руснаците, са свалили комунистите, но за разлика от руснаците, които се върнаха към автокрация, неотклонно до днес изграждат демокрацията и затова сега реагират така остро на опитите на авторитарна Русия да ги отклони от техния европейски и проамерикански път.

Това е официалната и крайно наивна версия.

В действителност нещата, разбира се, стоят по съвсем различен начин. Съветският блок престана да съществува не защото, както обикновено се смята, комунизмът и Съветският съюз „рухнаха”, а защото съветските стратези след дълга подготовка след 1989-1991 навлязоха в нова фаза на световната революция, преследвайки целите на Ленин с други средства. Затова нито в България, нито в Съветския съюз някой някога е „свалял“ комунистите (представете си само как таджикският или туркменският народ „въстават“, свалят комунистите, отделят се от СССР и започват да градят западна демокрация!) и Русия продължава да контролира страните от ОНД и бившите си сателити в Източна Европа. вкл. България, а всички „партии“ и политици в тези страни независимо етикета са продукт на компартиите и тайните служби. Някой от тях са открито проруски, но това не значи, че другите не са също такива, просто още не е дошъл моментът да изявят открито своята същност. Ето защо опитите за намеса на Русия във вътрешните работи на България са, така да се каже, съвсем нормални. При това това са а само видимите опити и върхът на айсберга, защото под повърхността руското влияние и без това е ВСЕОБХВАТНО и ВЕЗДЕСЪЩО.

Само тази интерпретация на процесите след 1985 може да обясни всички факти и да ги свърже в единно цяло. Всички останали тълкувания се натъкват на непреодолими противоречия и са несъстоятелни.

Ангел Грънчаров каза...

Ето защо опитите за намеса на Русия във вътрешните работи на България са, така да се каже, съвсем нормални. При това това са а само видимите опити и върхът на айсберга, защото под повърхността руското влияние и без това е ВСЕОБХВАТНО и ВЕЗДЕСЪЩО.

Значи Вие твърдите, че КГБ има пълното право да се меси в нашите български работи? Усещате ли се какво всъщност твърдите? Сфащате ли причината да определям Вашата позиция като кагебистка пропаганда в същината си?

Анонимен каза...

Моята позиция не може да е кегабистка поради простата причина, че това е най-зорко пазената тайна на КГБ и ако тя излезе наяве, всичките планове на КГБ, датиращи от 1958 (!) година ще рухнат.

Колкото до това дали намесата на Русия във вътрешните работи на България е „нормална“ – ами тя е „нормална“ в смисъл, че няма никаква разлика в това отношение между периода преди и след 1989. И преди това, и сега Русия си прави в България, каквото си иска и я контролира и това неоспорим факт. Друг въпрос е дали това е хубаво и желателно и отговорът е, разбира се, че не е. С „нормално“ сами исках да покажа, че това е тривиално. Никой не се учудва, че преди 1989 Кремъл командваше Георги Димитров, Васил Коларов, Вълко Червенков и Тодор Живков, но хората се учудват, че българските управници и след 1989 са под контрола на Москва. Ако обаче имаме предвид, че промените 1989 бяха фалшиви, това става банално твърдение.