Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 24 юли 2016 г.

Когато атовете - Руската и Турската империя - се ритат, ний, магаретата, следва да стоим настрана и да се поснишим...



Текстът е на Ognyan Minchev, написан е по повод ето тази статия: Все по-опасният съсед (Какво следва от това, че Ердоган превзема напълно Турция и я повежда все по-далече от демокрацията, ЕС и НАТО):

Политическата и аналитичната общност в България трябва сериозно и дългосрочно да определят и провеждат една външно-политическа стратегия, съответна на бързо променящата се среда, в която трябва да живее българското общество и българската държава. Ние имахме огромния шанс - шанс, който тепърва ще оценяваме като значимост за националния ни интерес - да станем страна-членка на НАТО и ЕС. Ценностите и принципите на евроатлантическата общност са дългосрочната рамка, в която трябва да реализираме националното си бъдеще. Днес придържането към тези ценности и принципи остава основата на нашата международна политика, но изискванията към нейния прагматизъм и баланс стават все по-големи.

Заобиколени сме от възраждащи се квази-имперски проекти, които се основават все повече на авторитарни идеологически принципи и практики, и стремящи се да разширяват своето влияние все по-далеч от собствените си граници. ЕС е в криза на своята ценностна и институционална идентичност и ключови европейски страни проявяват устойчива склонност към примирение с недемократичните практики и недоброжелателство на надигащите се авторитарни сили в непосредственото европейско обкръжение. България е под въздействието на сериозни и дългосрочни фактори на зависимост от страна на това европейско съседство - Турция и Русия. В Турция живеят стотици хиляди хора с български произход и гражданство, а в България имаме немалки мюсюлмански малцинства, като етническите турци са най-многобройното сред тях.

Натискът върху българската граница от бежанска вълна е непрекъснат и нарастващ. Едно допълнително разклащане на гражданския мир в Турция може да ни превърне в в обект на масирана миграционна лавина. Русия контролира ключови сектори на българското стопанство - преди всичко енергетиката - и опитите на българската държава и общество да намалят и балансират тази зависимост срещат твърд отпор - пряк политически и икономически натиск, финансиране на агресивна и истерична анти-европейска и анти-западна кампания с руски пари и с усилията на българската пета колона на Москва, която има дълга и унищожителна история спрямо българския суверенитет и национален интерес. (Прочети ЦЕЛИЯ ТЕКСТ)

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

1 коментар:

Анонимен каза...

Когато атовете се ритат - стой по-настрана. В този случай следвай съвета на Тато - "Ще се поснешим, ще изчакааме, ще видим" (хи)

Radomir Parpulov