Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

вторник, 5 юли 2016 г.

Пригответе си сами лесен капан срещу толкова досадните насекомиКапан за насекоми за едно безпроблемно лято

Без пестициди и отрови ето едно лесно натурално средство против комари и досадни насекоми (вкл. оси и мухи). Всичко, от което имате нужда е:

* една празна пластмасова бутилка от 2 литра
* 200 ml вода
* 50 грама кафява захар
* 1 грам мая (дрожди)

После:

1. Отрежете пластмасовата бутилка на най-широкото й място.
2. Смесете кафявата захар с гореща вода и оставете да изстине. След това изсипи в дъното на отрязаната бутилка
3. Прибавете маята. Няма нужда да бъркате. Почерпката за комари и насекоми е готова.
4. Сега с горната част на отрязаната бутилка похлупете долната, както е показано на картинката. За по-сигурно залепете двете части една към друга с широко тиксо.
5. Завийте бутилката с черна или цветна хартия, оставяйки горния й край открит и постави примамката в някое кьоше, по-далеч от Вас самия. Може да я окачите с помощта на ластици някъде да виси.
6. Сменяйте бутилката веднъж на 2 седмици с нова. Може да видите как става и тук.

Даниела Горчева

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

Няма коментари: