Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 5 юли 2016 г.

За първи път България е там, където са я виждали борци за националната ни независимост: заедно с европейските народи и далеч от азиатското варварство!




„НАТО се оказа най-ефикасният хербицид срещу учтиви зелени плевели“, смята капитан I ранг о.з. Васил Данов


Капитан I ранг о.з. Васил Данов

„ФРОНТАЛНО“ публикува без съкращения словото на капитан I ранг о.з. Васил Данов, член на Управителния съвет на Съюза на офицерите от резерва „Атлантик“. То бе произнесено на митинга в София под надслов „ДА на България в ЕС и НАТО и НЕ на настъплението на Кремълската Пета колона”. Тази забележителна реч съкрушава битуващите клишета, че, видите ли, ние нямаме армия или че армията ни е съставена от ретроградни прокомунистически настроени офицери. Словото на офицера от запаса Васил Данов е ярко доказателство, че днес в България има доблестни военни, които представят достойно страната ни в силите на НАТО и допринасят със своя интелект и умения за колективната сигурност на страните-членки на Североатлантическия алианс.

Все още малцина от нас знаят, че през последните три десетилетия страната ни живее в гравитационното политическо поле на доктрината „Андропов”. Още през 1983 г., когато шефът на КГБ Юрий Андропов заема поста „генерален секретар на ЦК на КПСС” в лабораториите на КГБ започва разработването на теорията, обособяването на кадрови банки, вербуването и издигането на лица, които ще осъществят пъкления замисъл.

Днес сме свидетели и жертви на преход, режисиран от тайните служби на комунистическия режим в СССР и НРБ, от съвместните усилия на двете болшевишки партии.

Фасадната и управляема многопартийна система, олигархичната полупазарна икономика, изградена след разграбване на държавната и на общинската собственост, 90-процентната зависимост от руския енергиен внос, чудовищната в рамките на ЕС корупция, проядената прокуратура и нереформираната съдебна система, галопиращата престъпност, контролираните държавни структури, зависимите медии и фалшивите неправителствени организации, пренаписаните и препрани през съда биографии на комунистически дейци и на наследниците им съставят зловещата, гротескна картина на политическия, икономическия и обществения живот в България. Картина, която ни връща към жестоките кошмари на Франсиско Гоя, в които сънят на разума ражда чудовища.

Бившите социалистически държави Полша, Чехия и Унгария, с които делихме оскъдицата в съветския концлагер, запазиха част от националните си елити, осъществиха лустрация, шокова терапия и с външна помощ извършиха същности, дълбоки и невъзвратими реформи, които ги изпратиха далеч над нас в европейската им орбита.

Фактът, че днес България е най-бедната, най-болната, най-бързо топящата се и най-обезверената страна от ЕС категорично потвърждава извода, че доктрината „Андропов” бе реализирана успешно.

„Ако за четвърт век държавата и обществото ни бяха поставени под пълен олигархичен контрол, значи така е било замислено”, заяви неотдавна председателят на Върховния касационен съд.

Смелите опити на малцина политици и държавници, на кълнове от гражданското общество, на честни творци, учени, бизнесмени и на други българофили срещат организирана съпротива от мощните групировки на старата кремълска агентура, на нови рубладжии в нова полуда, на продажни медии, на фиктивни „граждански и независими” сдружения, подкрепяни от руското посолство, на попове с милиционерски пагони, на наивни потомци на Мичо Бейзадето и на полезни идиоти, кой знае защо решили да мразят Запада, да се кръстят пред иконата на евразийската полуимперия и да чакат хляб и свобода от полуимператор Владимир Късий. (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

2 коментара:

Анонимен каза...

Браво! Достоен български офицер и наследник на онези , които водеха нашите победоносни полкове в битките ни за национално обединение!

Господ да ти дава кураж и дълъг живот!

BORIS

Анонимен каза...

Това е вярно, но стратегическият план не е от Андропов, а много по-стар, още от Хрушчов! Важно е също да се разбере ЗАЩО бяха направени тези промени и тук трябва да се отбележи, че те са много повече с външна насоченост, към преустройство н старите демокрации и тяхното подчиняване на Москва. И не е вярно, че Полша, Чехия, Словакия и Унгария са по-напред от България в приобщаването си към Европа. Напротив, евроскептицизмът там е особено силен и за разлика от България те са готови да напуснат ЕС. Това е комунистическата диалектика: приобщаване към ЕС, излизане от ЕС, синтез: Евразия.
Въобще плановете на комунистите бяха много успешни, защото не срещнаха организирано противодействие от страна на Запада.