Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

сряда, 13 юли 2016 г.

Да, интересно ще стане когато Путин реши да проведе референдум за присъединяване на Аляска към Русия!Лев Мельников: Вот будет прикол когда Путин, Лавров и Ко решат провести референдум о воссоединении Аляски с Россией!!!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

2 коментара:

Анонимен каза...

Напомня ми за един виц:

Седи чукче на брега и крещи срещу Аляска:

-Скръндци! Скръндзи! За Аляска имахте пари, а за Чукотка не!

Димитър Стефанов

Анонимен каза...

В Аляска има партия, пледираща за независимост на Аляска, а през 2014 имаше петиция за референдум за отделяне на Аляска и присъединяване към Русия. Аляска има много природни богатства и е геополитически важна. Русия през 1867 я продава на САЩ, понеже навремето тя е била икономически нерентабилна.