Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

сряда, 6 юли 2016 г.

Към почестите явно се стремят ония, които нямат мечти... Почестите са за слабоумните. По-добре да живея в срам, отколкото в почести. Никакви почести. Трябва ни пълна свобода на мисълта. Почестите убиват мечтите. Добре че не сте ме наградили по-рано защото щяхте да ми убиете мечтите, а аз имам още.

Елиас Канети, роден в Русе, Нобелов лауреат по литература за 81-ва година, из книжката “Провинцията на човека”, цитиран от г-жа Берберян, виж: Прочетете та да видите, че и у нас има силни, немалодушни, достойни личности - ех, да имаше в България малко повече такива личности като г-жа Берберян!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

1 коментар:

Анонимен каза...

Хубаво казано, само че точно интелектуалците по правило са много честолюбиви и тщеславни хора.