Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 22 юли 2016 г.

Виждале ли сте часовнико на толкова скромния и честен мъжкар-милиционеро-пич Цецо Цветанов?



Goro Gorov добави 2 нови снимки: Часовник ръчен - Александър Shorkhoff Fedor Достоевски Chrono - AS.FD42 - цена $ 8 915.00

Васил Василев: Мдаа, а на Костов колата му струва толкова, ама ако питаме природонаселението Костов е най-големият крадец, а Цветанов е мъжкар и пич!

Кратък мой коментар: Цецо да не е с руски часовник? :-) Достоевски се упоменава, знам ли? И толкоз да е скъп тоя часовник ако е руски, откога толкова напреднале са руснаците в часовникарството?! Или това е часовник, стоял на ръката на самия... Достоевски? :-) Откъде такава любов на милиционерите към Достоевски? Да не са пък чели романите му? Боже, как се променя светът?! Милиционери да четат Достоевски, да има марка часовник "Достоевски"?! :-)

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

1 коментар:

Анонимен каза...

Докато Пеевски се промъкваше и отговаряше на въпроси, на ръката му проблесна златен часовник. Според "Капитал" баровското бижу много прилича на прилича "CALIBRE DE CARTIER", който струва около 37 200 хил. евро. Тези детайли не биха имали значение, ако Пеевски от години не заема само държавни позиции и като такъв декларира пред Сметната палата приходите си. Според последната му декрарация за 2013 година, той отчита спестявания на стойност 17 056 лева (посоченият произход на средствата е от заплата и спестявания), които са намалели с почти две трети спрямо предната година, когато са били 52 000 лева. Официално той няма и никога не е имал участие във фирми и дружества, видими през българския Търговски регистър.

Faktor.bg направи справка колко струват часовниците на родните политици?

Ахмед Доган има най-внушителна колекция от часовници. Най-скъпият екземпляр от съкровищницата на Сокола е уникален модел на "Фаберже" – „Карий", който е със златен корпус и сапфири. Цената на часовника надхвърля 200 000 евро. Сокола е забелязван и с часовници от ВИП марките "Патек Филип", "Зенит" и "Корум".

Общата стойност на часовниците на новият политик Николай Бареков надхвърля 154 хил. лв. За 90% от българите тази сума е направо космическа и непсотижима. Лидерът на „Цензурата”, се фука със следните марки: EuropeanCompanyWatch модел: TornadoF18 Цена: 30 000 лв., Zenith, модел: ChonomasterOpenGrandeDate Цена: 24 000 лв., Parmigiani /произвеждат и такива яхти/, модел: Pershing45 Цена: 40 000 лв., Hublot, модел: KingPowerUnico Цена: 30 000 лв., Hublot, модел: BigBangGold Цена: 30 000 лв.

Скъп часовник марка Longines красеше ръката на бившата министърка на Държавната политика при бедствия и аварии Емел Етем. Бижуто е от серията La Grande Classique на известната швейцарска фирма. Това е специално направена класическа линия за деловите жени. Каишката на часовника е изработена от неръждаема стомана със златно покритие. В циферблата са инкрустирани синтетични сапфири.

Докато Сергей Станишев беше премиер, фоторепортери снимаха на ръката му часовник "Картие" от розово злато и с инкрустиран рубин, който се продава за 18 000 лева в столичните бутици.

Георги Първанов на всеки свой рожден ден получава скъпоструващи бижута с часовников механизъм. За 50-годишния си юбилей между другите дарове той получи и единствения засега у нас "Морис Лакроа". Часовникът е от новия каталог на елитната марка и се оценява приблизително на 16 хилядарки. Направен е от стомана и злато, а каишката е от крокодилска кожа.