Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 10 юли 2016 г.

Една моя крайно рискована провокация с оглед да разбера истината: щото без нея всичко отива по дяволите!



Получих едно необичайно писмо. Ето самото писмо, а по-долу можете да прочетете и моя отговор до човека, който ми го е написал:

Здравейте, г-н Ангел Грънчаров,

Пиша до Вас, с надежда за разрешаване и съпричастие относно ситуацията в която се намира животът ми... Ето линк към моята житейска драма, да добиете представа в какво положение съм поставен.

Надявам се да има решение от всичко това. И благодаря!

Моят отговор:

Здравейте,

Прочетох изповедта Ви. Много неща бих искал да Ви кажа. Стига да имате желание да ме изслушате.

Няма да Ви давам съвети. Просто бихме могли да обсъдим ситуацията Ви ако имате желание. И в тези обсъждания Вие сам можете да откриете спасителните неща, които ще Ви помогнат да намерите смисъла на живота си. Винаги има смисъл да се живее. Винаги! Но този смисъл зависи от нас самите. Вие сте допуснал да го загубите - или да не го откриете. Налага Ви се да положите известни усилия този смисъл да се роди в душата Ви. Смятам, че сте способен да го сторите. Изповедта Ви ми показва, че имате голям потенциал като личност. Непростимо е да се отчайвате.

Пишете ако искате. Не желая да Ви пиша дълго писмо без да съм сигурен, че изобщо искате да разговаряте с мен.

На колко хора изпратихте такова писмо? Откликна ли някой друг да Ви пише? Просто ми е интересно да Ви задам тези два въпроса като начало. Мога да Ви дам безплатна консултация ако искате. Аз съм философ, има такова нещо, наречено "философско консултиране", то може да Ви помогне да си изясните много неща .

Хубава вечер Ви желая!

С поздрав: Ангел Грънчаров

ДОБАВКА: В блога, който е цитиран по-горе, авторът пише ето какво:

Историята на моят живот...

Здравейте, пиша до Вас с последна надежда, разказвайки своята ужасна история, като апелирам за съпричастие и някаква помощ. Ето какво преживявам вече 27 години и съм достигнал до етап, в който не знам какво да правя и не виждам изход...

Само това пише този човек. Вие как мислите, дали зад това писмо стои измамник, желаещ да се възползва, да почерпи материални дивиденти от хората, които ще откликнат - или човекът, който е написал писмото, наистина и то съвсем добросърдечно и искрено, без "задни мисли" търси съпричастност и помощ? Дали историята му е лъжлива или е истинска, вие как мислите, какво ще кажете по този въпрос? Питам само.

Виждате, аз правя опит да помогна на този човек, подавам му ръка, но имам правото да имам такива съмнения. Щото в интернет се подвизават всякакви хора. Този човек може изобщо да не е измамник, но в интернет е пълно с измамници. Как човек да повярва, ето това е сериозен проблем. Ще видим де, но сме длъжни да реагираме човешки. Въпреки съмненията.

А това, че публично поставям на дебат този проблем как го възприемате? Човекът е изцяло анонимен, аз не нарушавам с нещо неговия имидж. Той, предполагам, е изпратил този свой зов за помощ не само до мен, а до повече хора. Тъй че не мога да приема, че аз, пишейки за писмото му, съм му развалил имиджа.

Но и този въпрос е сложен. Неслучайно реших да реагирам така, въпреки всички рискове. Това е една моя рискована провокация с оглед да разбера истината. Щото без нея всичко отива по дяволите. Толкова засега. Въпросът наистина е сложен и тежък.

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

Няма коментари: