Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 16 юли 2016 г.

Ердоган благодарение на "опита за преврат" набързо си осигури ореола на "борец за демокрация" - и пак прецака Путин, който още не се е сетил за такъв един ход



Картинката с опита за преврат в Турция се поизясни:

1.) Т.нар. превратаджии вм. да завземат проердоганските пропагандни рупори са окупирали през нощта медии, противостоящи на Ердоган - в. "Хуриет", CNNTurk и пр.

2.) Тези "превратаджии" действат прекалено непрофесионално, за да са истински такива, с каквито турските въоръжени сили винаги са разполагали.

3.) А предстоят избори и промяна на Конституцията в полза на Ердоган. Каква по-добра възможност за самодържеца от юг?

Явно страхът на Ердоган от привържениците на светския режим сред армията, полицията, съда и прокуратурата не е намалял въпреки състоялата се преди няколко години разправа с тях на високите етажи на властта.

И ето ти сега - нова възможност, подкрепена от целия свят, а Ердоган - борец за законност и демокрация! На това му се вика изпиране до бяло.

Георги Чобанов

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

3 коментара:

Анонимен каза...

Помните ли как Путин пое властта в Русия и се увековечи в нея?
Чрез поръчани от службите "чеченски" атентати срещу жилищни блокове в Москва, дали стотици невинни жертви.
Да ви е познат почеркът му в Турция?
Но времената се менят, и мащабите, Ердоган си поръча "преврат", "дар от Аллах", с който ще стигне и ще надмине рейтинга на Путин и ще превърне Турция в президентска република.

Георги Чобанов

Анонимен каза...

По принцип съм против превратите. Но за Германия щеше да е добре, ако превратът срещу Хитлер беше успял. И за Турция щеше да е добре, ако Ердоган бе свален от власт и съседната ни страна се беше върнала към завещания от Ататюрк светски характер на държавата.

Даниела Горчева

Анонимен каза...

Нещата в Турция тепърва ще стават все по-кървави - независимо кой надделее - и изходът е по-лоша и по.непредсказуема съседка. Ако Ердоган спечели битката - ще имаме явна е безконтролна диктатура, Не случайно се разглежда вариант самия турски президент да има полза от този преврат за да промени конституцията. Да не забравяме, че правителството обвинява хората на Гюлен за преврата. Ако Ердоган загуби - а това е твърде проблематично - защото каквото и да си говорим, той има масова подкрепа - за да спечелят улицата военните ще трябва да приложат репресии - пак авторитаризъм.Шансовете на военните за успех не са големи. Ако военните не получат подкрепа от обществото са загубени. Шансовете им за успех са много по-малки отколкото ако бяха го направили преди години.

Ilian Vassilev