Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 20 юли 2016 г.

Малоумното мнозинство на нацията си има нов оправяч-бабаит, ченгесарската мафия успя да му го натресе!




Телевизионният водещ Слави Трифонов бие всички, ако се кандидатира за президент. С голямо предимство ще е и негова партия на парламентарни избори, ако се проведат сега. Това показва социологическо проучване на международната агенция TNS opinion, с което Фрог разполага. То е направено в периода между 30 юни и 5 юли т. г. (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)

Ето така става когато се изгражда демокрация без образован и културен народ и държава без независими и отговорни институции, а с вождове-простаци и лакеи в администрацията. Ето ви "гласа на народа". Глас на тълпата, глас на колективните самоубийци. Ето ви диктат на мнозинството. 26 години липса на декомунизация и лустрация, тотална чалгазация, опростачване на българите и те стават аморфна, манипулирана маса от телезрители. И пак си търсят нов Цар-спасител.

Да, Борисов и неговата комунистическо-ченгесарска банда ГЕРБ ще си отиде, но се задава следваща голяма грешка. Ще станем отново за смях пред света след Цар-премиер, после премиер-бодигард на Царя, сега шоумен - "водач" на нацията. Защото според проучванията за каквото и да се кандидатира той ще е победител - дали президент, дали премиер след парламентарни избори.

И да не се сърдим на Слави Трифонов. Той прави това, което иска опростачения народ. Утре ако искат с Путин, ще бъдем с Путин. Той е популист, ясно е. Казва това, което масата иска да чуе. Но това е така защото в България няма добро образование, няма култура и има едни хилави псевдо интелектуалци дето непрекъснато хленчат или просят подаяния от силните на деня.

Не водачи и будители на нацията, а слуги. И медиите са проститутки. Обслужват срещу заплащане пак силните с властта или парите си. Изключенията само потвърждават правилото - тъкмо защото са изключения, а не норма.

Димитрин Вичев

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

2 коментара:

Анонимен каза...

Новият "царски проект" на Райчев § Стойчев. След като ББСС стана едва ли не Галъп, сега ТНС се появи начело с... Марчела Абрашева. Няма информация за това какво е изследването - с колко души е правено, каква е извадката. Изглежда, че е правено по добрата стара схема за преди избори - някой е пратен на гарата да разпитва пристигащите... Не става въпрос, че в България няма да се намерят достатъчно гласове, които да направят цар поредната мутра - чалгаджия. Има ги тези гласове, но са инертни - латентни. Затова мафията започва кампания да ги активира и мобилизира. Изглежда Бойко не е достатъчно послушен - нищо, че демилитаризра Черно море... Явно късно и недостатъчно. Започва поредната реставрационна свинщина - гуляй на евразийската олигархия. Социолозите им са същите, медийните рупори - същите, парите - от същите източници, целта - същата: да одерат поредната кожа от гърба на останалите тук няколко милиона българи. След това - потоп... На времето Костов дълго го лъгаха, че бившият цар няма да прави нищо. Излъгаха го... Сега свинщината се прави съвсем на открито, пред очите на всички. Всички гледаме и кютаме. Май ще ядем пак на теслата дръжката - нали така пееше лирическият герой от едноименната чалга поема?

Ognyan Minchev

Анонимен каза...

Славчо не е в реална предизборна ситуация. Ще му скъсат трътката още първите дни на една кампания.