Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 16 юли 2016 г.

Навсекъде лошо, само у нас - убаво: жив и здрав да си ни, оправячо наш честити!



Във Франция - лошо, имат тероризъм, в Европа - лошо, имат бежанци, в Англия много лошо, ке излизат от Европейскио союз, в Турция лошо - има военни, дека не обичат президента-слънце и се напъват да го свалят от власт, и по други места в света е лошо, във Венецуела примерно нема какво да ядат, социализмът там ги е фанал яката за гушата, в Америка - лошо, там още бият негрите и комикът Тръмп се гласи да става президент, само у нас, в България, е ептен убаво: имаме си премиер-слънце, убав, умен, оправяч от класа, направи ни метро, подари ни магистрали, ощастливява ни с какво ли не, с повишения на пенсиите и прочие, он скоро ке ни оправи тотално! Да сме благодарни че си го имаме - ех, какъв късмет, че случихме на убав оправяч като него, да ни е жив и здрав, я го гледай каков е напет, па як, па умен, пак как хубаво хортува, сека дума му е на местото, леле, същинский пич! :-)

Този е големият медиен контекст, който се излъчва от нашите национални телевизии, доловили ли сте го, сфащате ли как хубаво ви баламосват и ви водят за носа бодрите високоплатени водещи на сутрешните блокове?!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

5 коментара:

Анонимен каза...

Така е, защото Баце е човек на комунистическата мафия, а всички телевизии са комунистически.

Spasimir Ignatov

Анонимен каза...

Доста уплашено гледаше Баце по телевизиите и мънкаше, не е май от недоспиване.

Goro Gorov

Анонимен каза...

Грънчаров, спри се с тия глупости. Тероризъм, хора умират, нов атентат в Ница, а ти знаеш само боко. Не те разбирам. Съмнявам се вече в твойта философия.

Margarita Kovacheva

Анонимен каза...

Аз нямам нищо против траура и мъката на Ница,но там един убиец ...не искам да давам статистика колко е убил и ранил и го убиха и тях! А нашите управници ,убиват всеки ден десетки или повече пенсионери,прокуждат стотици млади хора,но ние всички си мълчим, плачем и се плюем помежду си!

Luba Buba

Анонимен каза...

Margarita Kovacheva, за да спре тероризмът, за да спрат да измират хора, което практически е невъзможно, но може да се сведе до минимум, е необходимо нещо много малко, но и много трудно! Да се дискредитира Кремъл като създател и основен кредитор на световния тероризъм, създател и кредитор на ислямския фундаментализъм, все думи, които явно не разбирате! Единствената държава в света, която има интерес от тези терористични актове в Европа, Жириновски си го казва в прав текст, е Русия! И вече няколко човека питат - питам и аз - а защо няма терористични актове в Русия? Кой убива този, който го храни?

Belcho Donchev