Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 31 август 2016 г.

Социологическа агенция твърди, че 75% от българите са пълни идиоти!



Асен Григоров: Доста груба манипулация е "социологическото проучване" на Маркет Линкс. 75% одобряват "политиката на Русия"??? Което веднага се превежда от т.нар "медии" като "България е русофилска страна". Колко души според вас познават наистина "политиката" на Русия и могат да я преценят и анализират? Ясно ми е, че трябва да се намери социална база и оправдание за някои извършени и предстоящи ходове на правителството, но това преминава границите на здравия разум.

Кратък мой коментар: Ако това е истина, ако наистина 75% от българите са путинофили (не става дума тук за никакви "русофили"!), то означава, че агенцията "Маркет Линкс" фактически твърди, че 75% от българите са... пълни идиоти! Щото само кръгъл идиот и умствен урод може да смята, че откъсването на парче територия от една съседна суверенна страна, на чиято териториална цялост Русия е международен гарант, е нещо правомерно и допустимо!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

3 коментара:

Анонимен каза...

Съвременната емпирична социология прекалява с разните там анкети и допитвания, от които с малко фантазия може да се извадят какви ли не и често диаметрално противоположни заключения, а любимият въпрос май е „Одобрявате ли…?“ – „Одобрявате ли творчеството Бетховен?“ – „Одобрявате ли философията на Кант?“ - хаха и пр. и пр.

Анонимен каза...

Da, BG e rusofilska strana, otkoga ti go razpravjam, AIG... Tova ne moe da iz4ezne, ezika si e ezik... 4e kolko anglijski reazbirate, kat oligofreni ste tam, a ruski? Iska6 li o6te objasnenija naistina...

Анонимен каза...

Във връзка с Вашите обвинения, че твърдения, че Русия има тайна антизападна стратегия са… дезинформация на самия КГБ има един изключително интересен и показателен материал на страницата на англоезичния руския канал Russia Today (RT), който се смята за рупор на Кремъл, в който се опровергават и осмиват подобни „несъстоятелни теории на конспирацията“:

https://www.rt.com/op-edge/341523-jihad-russia-israel-us-communists/

В статията се казва, че твърдения за намерения на Москва да унищожи Америка и Израел са безумни и смехотворни, безумни били и твърденията, че съветско-китайското разцепление било стратегическа измама, че има връзка между Москва и ислямския тероризъм и че американското правителство начело с президента Обама в действителност се контролира от Москва. Подобни анализи будели само неудържим смях.