Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 25 август 2016 г.

Само в първите седмици след 9 септември 1944 г. жертвите на терора в България са между 16 000 и 20 000!




Официалното наименование у нас е Ден на памет за престъпленията на националсоциалистическите, комунистическите и другите тоталитарни режими и за почитане паметта на жертвите им. Решението бе взето на 27 ноември 2009 г. от 41-вото Народното събрание по предложение на депутата от Синята коалиция Лъчезар Тошев.

За първи път предложението датата 23 август да се чества като „Ден на жертвите на сталинизма и нацизма” е направено през юни 2008 г. на конференцията в Прага под надслов „Европейската съвест и комунизмът”, където е приета и придобилата известност в цяла Европа Пражка декларация.

"Паметта за европейската история трябва да подхранва нашите усилия в защита на ценностите и общите принципи". Това заявяват членовете на Европейската комисия в декларация по повод Международния ден за възпоменание на жертвите на тоталитарните режими през 20 век, който се отбелязва на 23 август.

Международният ден, който се чества от 2009, припомня пакта за сътрудничество между сталинския СССР и на хитлеристка Германия подписан от Молотов и Рибентроп на 23 август 1939, с който се определят сферите на влияние, отнасящи се до Полша и прибалтийските държави и който дава началото на един от най-мрачните периоди в съвременната история на Европа, довел до депортации, изтезания и убийството на десетки милиони хора. (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

Няма коментари: