Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

четвъртък, 25 август 2016 г.

Ех, "колектива", "колектива": а сега какво ще прави "сплотеният колектив" когато в условия на започналата реформа ще му се наложи да се "преустройва"?!


Фейсбук ми припомни моя публикация от 25 август 2014 г., а именно Трето писмо на възмутения колектив в защита на любимата директорка - и срещу "злия народен враг" Грънчаров. Та в тази връзка ми се налага да възкликна това, което именно и възкликвам в заглавието:


Ех, "колектива", "сплотеният колектив"... а сега какво ще прави "ний, колектива" когато в условия на започналата, да се надяваме, реформа ще ни се наложи цялостно да се "преустройваме"?!


Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

Няма коментари: