Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 12 август 2016 г.

Дано повече хора са осъзнали как стоят нещата, дано са способни на решителни граждански действия, дано успеем да си отвоюваме държавата от мафията!



Мой приятел ми написа дълго писмо, в което има и една много добра, оптимистична негова прогноза за развитието на политическия процес у нас, която ми се вижда много важна и вдъхновяваща даже; по тази причина си позволявам, без да съм го питал, да публикувам абзаца от писмото му, който касае този въпрос, заедно с моя недотам светъл отговор до него, който току-що му написах; ето:

... Мисля, че есента ще бъде бременна с много и хубави събития! Простакът Боко се дискредитира с всеки изминал ден, герберите се спихват и затова съм убеден (искам да е така!), че ще се роди ново дясно движение с хора като Илиян Василев и много други сериозни и разбиращи от политика хора, което ще предизвика предсрочни избори и ще ги помете! Не знам дали си забелязал, че и такива отявлени трубадури на съюза с ГЕРБ като Александър Йорданов и Евгени Михайлов вече го секат безмилостно. Мисля, че нещата достигат вече една критична точка (критична маса) и ще се развият от само себе си...

Моят отговор до този човек, чието име няма да упомена, понеже не съм го питал дали си дава съгласието да публикувам позицията му:

... Дано си прав в твърдението си, че наближава краят на всевластието на Мутрата, дай Боже да е така! Щото аз имам други очаквания: утвърждаване на система от рода на Путинската, Боко ще е нашият роден Путин, милиционерско-мутренската партия ще си партнира с останалите ченгесарски формирования и най-вече с "майката-кърмилница" БКП-БСП, ще си поделят властта, ще печелят всякакви избори и то за дълго, което ще съсипе страната; тия мръсници са способни да извадят България от ЕС и от НАТО, т.е. да я затрият и да ни натикат в тъй сърдечно близкия им руски свят на потресаваща бедност, на пълно беззаконие, на страшна корупция, на най-разюздана престъпност, на тъй арогантната кагебистка мафия, държаща в ръцете си цялата власт, медиите и пълния контрол над живота на нацията и страната. Но сега-засега възможността яко да крадат от еврофондовете ги кара да не бързат, да не се престарават в изпълнението на нарежданията на напълно неадекватните си началници от Москва.

Това е. Ако десните успеят да спрат и да обърнат тази злощастна съдба на страната, ще бъде чудесно, но ми се вижда прекалено оптимистично. Виждаш какви "подводници" в Реформаторския блок обаче има ченгесариатът, намиращ се под контрола на кагебистите. Страшна работа!

А народът спи, оставя се да го баламосват как ли не, единици са тези като тебе и мене, дето не само се вълнуват, но и са способни във всеки един момент да запалят колата и да идат на митинг в София; но какво като отидем там ние двамата с теб, там я се съберем стотина човека, я не се съберем - и ще станем за смях! А мутрите и ченгетата могат да си направят и ще си направят в най-скоро време концерт на Слави Трифонов на Орлов мост и десетки хиляди дебили ще отидат там, ще гласуват за когото мафията им нареди - ето това нима не е отчайващото?! Аз вчера в предаването си поставих въпроса "Уникално прост народ ли сме?", ти може да го гледаш скоро като го кача в интернет, но констатацията, заложена във въпроса, е наистина отчайваща.

Дано обаче не съм прав, дано повече хора са осъзнали как стоят нещата, дано са способни на решителни граждански действия, с които да си отвоюваме държавата от мафията, дано ти си правият, ще се радвам много да е така! Звучиш ми много оптимистично, с което приятно ме изненада, ти имаш повече време да четеш политически анализи, дано преценката ти да излезе вярна! По тази причина май ще трябва да се въздържа да пиша по идеята ти как да се обединят автентично десните сили, щото ме е страх, че песимизмът ми може да навреди на настроението на духовете в нашите среди. То мен кой ли ме слуша де, затова по този въпрос ще мълча. Между друго вече трета година на бюрото ми стоят попълнени документи за влизането ми в ДСБ, а още не съм задвижил този въпрос, още не съм намерил време да ида и да дам документите, това показва нещо, а уж аз се смятам за много ангажиран и политически грамотен гражданин?! Щом аз се държа така прави си сметка как се държат, как се отнасят към реалната политика другите хора. И си прави сметка какво може да се очаква от такива хора... Хубав ден ти желая!

Това написах на приятеля си тази заран. Хубав ден желая и на теб, драги читателю! Дано тази публикация не те е обезверила, дано, напротив, ти е вдъхнала известна надежда и кураж! Но ще завърша с ето това: какво ще става в България зависи само от нас, от никой друг: от теб, от мен, от него... ако ние сме си на мястото, ако реагираме адекватно, ако не само говорим и пишем като дървени "философи", ами и започнем да действаме практически, изпълнявайки гражданския си дълг, на тиранията на мафията у нас дните са преброени; но иначе просто няма как това да се случи. Така стоят нещата, елементарно е, драги мой български д-р Уотсън! Да, всичко зависи само от нас: от теб, от мен, от него, от нея...

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

Няма коментари: