Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 27 август 2016 г.

Абсурдистки политически сън в лятна нощ



Абе, да пофантазираме малко, а, какво ще кажете?! Примерно за това: Боко получава озарение Свише, благодарение на което осъзнава греховете си спрямо българската десница и за да се разкае и за да изкупи греховете си първо скъсва всекакви връзки и зависимости с рублофилския ченгесариат, а в един момент решава да издигне... Иван Костов за кандидат-президент на ГЕРБ! Костов се съгласява. Цялата ченгесарско-медийна измет, дето 15 години се е препитавала чрез плюене по Костов, от неприятната изненада масово получават инфаркти и инсулти, правим серия от погребения, народът обаче масово осъзнава истината за случилото се след 2001 година; Симеон бива изгонен с камъни, Гоцэ и Сидеров полудяват и заминават за Сибир - или за Северна Корея, нема никакво значение къде точно заминават.

А Бойко, понеже, казахме, е получил озарение Свише и е преживял пълен поврат, преобразил се е в ентелегентен, си спомня, че комунистите убили дядо му, мигновено проклина Тодор Живков и комунизма, става яростен антикомунист, те двамата с Костов като президент за две години успяват да направят от България бързоразвиваща се, просперираща европейска страна. Това става, разбира се, като Боко слуша за всичко президента Костов, който единствен разбира как се реформира една държава от мафиотска в нормална.

Мафията, люто ранена и обидена на Боко, му издава смъртна присъда, ала Боко не се плаши, не се разтреперва и... в един миг сънят свършва... Хайде чао, посънувахме, сънищата обаче са едно, реалността съвсем друго - ох, писна ми вече!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

Няма коментари: