Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 9 август 2016 г.

Ние сме в робство: те са несменяеми - държат и хляба и ножа, а ние мълчим!



ЗАБЕЛЕЖКА: Картинката е добра, само дето е много тъпо това, че са сложили Президента Плавнелиев там. Отдавна той не е Боковото момче, успя да се еманципира и да си отвоюва достойнството, поради което и толкова го мразят и хулят...

КАК СЕ УНИЩОЖАВА ЕДИН НАРОД, Написана от Стела Николова

Гониш кадърните и умни хора извън страната; като не могат да си намерят добре платена работа, освен в държавната администрация, т.е. на твое подчинение.

Режеш възможността им да гласуват на избори, нищо, че те могат да гласуват само за това, което им се предлага в страната, а то пак е под твой контрол. По-лесно е без тях - без изненади. 1 милион администрация - държавна, общинска и семейства - гласува за НАС. Останалите да си пръскат вота.

Държиш в зависимост населението - като работещи бедни. От страх да не загуби работата си никой не шуква. Болшинството са заробени с кредити, а частните съдия изпълнители и банките имат чл. 417 ГПК, нищо че противоречи на еврозаконодателството.

Убиваш бизнеса. Страната само на думи има пазарна икономика. Тук могат да оцелеят само фирмите приближени до властта. На останалите пращаш проверки от десетките държавни институции, призвани да убият всякакъв напън да частен, нерегулиран от ТЯХ бизнес. Въвеждаш хиляди регулации, не спазваш законите, но народа няма сили, нито пари да си търси правата по съдебен ред.

Скапваш образованието, изваждаш на пазара на труда все повече неграмотни, които не могат да се реализират и единствената им алтернатива е да чакат социални подаяния.

Даваш на учителите мизерни заплати и им се подиграваш в Арена"Армеец", като си ги докарал там на разноски на данъкоплатците или Европа.

Ти си велик, те могат само да ръкопляскат, нямат думата! (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)

Кратък моя коментар: Кои обаче са тия "ТЕ", ето това не става ясно. Свободният човек не се оплаква, не говори "ТЕ са виновни, ний сме жертвите, леле, много е лошо, нищо не може да се направи за да променим нещата!", не кърши ръце в отчаяние и безизходица, а не мърмори, а се бори, а работи за промяната. Ако имахме повече свободни хора, които работят и се борят, страната ни отдавна щеше да е друга. Ние самите сме промяната в света, няма кой друг да е тази промяна, няма как някой друг да ни я подари, ние единствено сме промяната, тя зависи изцяло от нас! - това е самосъзнанието на свободния и на отговорния човек. А несвободните само се вайкат - или бабаитски крещят, удрят се в космясалите гърди ("О, ний ще ги разгоним скоро, тяхната... майка!") и общо взето нищо не правят, ами си уталожват мъката в много литри изпита евтина ракия. Това е положението. "Матр`ьялът" трябва да се променя, а това може да стане още от сега. Нужно ни е ново съзнания - нов тип съответстващо му поведение. Работа, действия се искат! Не ексцесии, а премислени рационални действия на разбралите свободата и отговорността си хора. Всеки отделни взет човек може да спомогне много за промяната - стига да почне да се държи по друг начин. А като си обединим силите - България ще стане за кратко време съвсем друга. Ето, аз примерно водя непресекващи борби за промяна в образованието. Има хора, дето показват пример за друго, различно поведение в бизнеса, в земеделието, има хора-новатори във всички сфери на живота ни. Но сме много малко. А общността ни гледа и ни се чуди на акъла, изобщо не ни подкрепя, а гледа само сеир! Това е положението. И затова мутрите и мафиотите си разиграват коня! Станем ли повече - и краят на тяхното царство ще дойде. Неминуемо и безвъзвратно. И България ще стане нормална европейска държава.

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

Няма коментари: