Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 17 август 2016 г.

Въпреки всичко И. Костов би бил най-достойният и най-добрият български президент



Аз пак да си го кажа, пък дали някой ще ме чуе е отделна работа... разумните хора у нас са голям дефицит:

‎Ангел Грънчаров‎: Предизвикателство: Да номинираме ИВАН Костов за президент, 15 май 2016 г.:

Предлагал съм премиера-реформатор на България Иван Костов за президент на България още на предишните президентски избори. Зная, че за президент трябва да бъде издигана кандидатура, която е способна да обедини колкото се може повече гласоподаватели, а името на Иван Костов по-скоро разделя цялата нация. Но има една друга причина, поради която смятам, че издигането на Костов за президент е необходимо точно в този момент. И тя е решаваща: крайно ниското, примитивно, малокултурно, чалгашарско и менте ниво на политическия дебат и отношения у нас би следвало да бъде надмогнато, а това може да стане само ако историческа личност от висок личностен, духовен и политически ранг като Костов се включи в състезанието за държавен глава на България, инак казано, България е основанието, заради което Костов трябва да се включи в предизборната надпревара за български президент. Заради България, на която той даде толкова много, Костов трябва да се пожертва още веднъж и да участва в изборите за президент като кандидат.


Толкова по този въпрос. Тия избори могат да изиграят ролята на катализатор на процесите към добро в политическия живот на страната, ето, Костов може много да допринесе за това, негов дълг е да го стори. Избори за президент с участието само на Боко, Жоржи Ганчев, Гоцэ Первановый и Волный Сидеровский са пошло и противно чалга-шоу, което ще досъсипе страната ни, ще убие, ще смаже всички кълнове на смислен държавен живот, ето по тази причина Костов трябва да участва в изборите. Аз друг не виждам, който може да промени коренно ситуацията и то към добро. По тази причина настоявам на Костов да се предложи и той да приеме да участва. А дали ще стане или няма да стане президент това е въпрос вече на народната воля и на призива на самата история. Неслучайно мафията така много се бои от Костов. Аз смятам, че страхът и изобщо не е безпочвен, тя усеща инстинктивно единствено възможната си гибел. И на това основание Костов трябва да участва в изборите.

Освен това съм длъжен да кажа, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен... за което Костов може да помогне твърде много!

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

Няма коментари: