Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

сряда, 17 август 2016 г.

Опитът, от който г-н Премиеро черпи за да ни управлява, е от кварталните битки на детството му в Банкя, от охранителната дейност и от борбите за територия на мафиятаИз: ВНИМАНИЕ, ВНИМАНИЕ, ГОВОРИ ПРЕМИЕРЪТ! от Терминал 3 - 15 август 2016 г.

... Всъщност, външната политика и международните отношения са област, в която премиерът, меко казано, не се чувства особено уютно. Парадигмата му включва неясни и мъгляви образи на смесица между елементарна и идеологически натоварена история и непосредствени впечатления от участия в международни форуми (най-вече от срещи на Европейския съвет). За министър-председателя външната политика не е нищо повече от празна “риторика”. Дори след разговора си с Путин по телефона преди 10 дни, Борисов обясни, че заради „риториката, която имаше от България към Русия и санкциите”, доста се е притеснявал да поиска разговор. И руският президент бил доста добронамерен, което учудило нашият премиер.

Опитът, който българският правителствен ръководител черпи във външната политика и дипломацията, е от кварталните битки в детството в Банкя, от охранителната дейност и от борбите за територия в организираната престъпност от времето, когато беше главен секретар на МВР. В тази паралелна действителност винаги слабият се стреми да се договори със силния, за да може да оцелее. И силният разполага с неограничен арсенал от силови мерки, с които да подчини слабия, като не се колебае да ги използва, ако се наложи. В международните отношения това не е така, но очевидно, няма кой да информира за това Борисов. Във външната политика (така както той я разбира!) няма ценностен елемент. За него всички големи държави в света са Велики сили, начело на които стоят “големи началници” – САЩ, Русия, Китай, Германия, Франция, Великобритания, Турция и др. В неговия мироглед, между всички тях няма никаква ценностна разлика – каквито са САЩ, такива са и Русия. И затова той трябва да балансира между тях. Ако се намери български журналист, който да зададе въпрос на Борисов, какво е отношението му към анексията на украинската Кримска автономна област от Русия и към последвалите санкции спрямо агресора, отговорът му съвсем не би бил толкова еднозначен, колкото този на Президента Плевнелиев. Нещо повече, за министър-председателя Плевнелиев е ястреб... (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

Няма коментари: