Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

вторник, 30 август 2016 г.

Относно съдебното дяло за клевета, то вече е на етап Върховен Касационен съд - и стана направо епохално и епично!Ангел Грънчаров добави 2 нови снимки, 30 август 2015 г.: Понеже на 16 септември т.г., на другия ден след откриването на новата учебна година в Районен съд в Пловдив ще се гледа съдебното дяло от частен наказателен характер за клевета, което моя милост заведе срещу директорката на ПГЕЕ-Пловдив (издала ми своя саморъчна "диагноза" в официален документ че съм бил, видите ли, податлив на "чести нервно-психически разстройства"), си позволявам тук да публикувам като приложение няколко документа, с които официалните медицински и психиатрични органи на републиката ни удостоверяват, че директорската "диагноза" по мой адрес е изцяло погрешна и несъстоятелна.


Кратък мой коментар от сега: От миналата година ми се явява във Фейсбук този "мил спомен" във връзка с перипетиите на съдебното дяло за клевета, което водя срещу директорката на ПГЕЕ-Пловдив, защото тя, в противоречие с тия заключения на специалистите, продължава да настоява, че нейната собствена "психиатрична диагноза", вписана в официален административен документ, видите ли, била "вярна", пък дори, напоследък, се защищава с ето този аргумент: не съм имала умисъл да го оклеветя като съм му дала такава "диагноза", не съм съзнавала, че правя нещо лошо и пр. Това съдебно дяло стана епохално и епично, то вече е на етап Върховен Касационен съд - и заседанието по него е насрочено за 13-ти септември т.г.

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

Няма коментари: