Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 18 август 2016 г.

Сбърканото, дефектното българско образование има стратегическо отношение към нашата национална сигурност



Stoyan Mihalev каза: Ген. Румен Радев е поредното доказателство, че има дълбок пробив в националната ни сигурност. Ако българската армия е превзета от подобни компрометирани кремълски генерали, за националната ни сигурност ще е най-добре БСП и АБВ да ги издигнат всичките за някакви изборни длъжности - за да може да си подадат оставките от заеманите длъжности.

Кратък мой коментар: Изцяло споделям! Така е. И трябва да се прави нещо за да се променят нещата. Между другото, в сферата на образованието нещата не са по-добри. Ако армията ни се владее от кремълски генерали, то в образованието властват чиновници с изцяло социалистически разбирания за образование и отношение към младите. 10 ноември 1989 г. в българското образование още не е дошъл! Правете си сметка това пък какви поражения на нацията нанася!


Дефектен се оказва целият й човешки потенциал - с изключение на тези, които системата не е могла да прекърши... това също има отношение към нашата национална сигурност. Стратегическо отношение има това, ако ме разбирате какво искам да кажа.

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

1 коментар:

Анонимен каза...

Това показва само едно - висшият команден състав съвсем не е деполитизиран! Той направо си е БСП! Къде гледа президентът?

Radomir Parpulov