Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

петък, 19 август 2016 г.

Нито Наполеон, нито Хитлер успяха да съсипят Русия, но Путин ще го направи!В Кремъл сега е страшно – треперят на ръба на пропастта, от Герман Обухов, координатор на Международната коалиция „Да спрем фашизма в Русия”

Нито Наполеон, нито Хитлер успяха да съсипят Русия, но Путин ще го направи

Мислите си, че тях не ги е страх? Силно се заблуждавате! Представете си, че сте на ръба на пропаст и в същото време виждате връхлитаща към вас лавина. Именно това изпитват сега мнозина от обитателите на Кремъл, парламента, министерствата...

Да спрете лавината е невъзможно, но и да скочите в пропастта…

Лавината – това са западните санкции, които никой няма да отмени, пропастта-приближаващият се колапс на руската икономика, който ще дойде след санкциите и ембаргото.

Да, те имат пари, и то големи, но къде да бягат, ако след смяната на властта „кремълските” ще бъдат намерени, във всяка цивилизована страна? На Сейшелские острови? Но какво да правят там? В морално отношение това е дори по-зле отколкото заточението на Наполеон на остров Света Елена. Затова те ще се вкопчват във властта до последната минута, до последния патрон, ще се хващат за сламка, като удавници. Те има какво да губят.

Сегашните санкции на Запада не са санкции. Те са само предупреждение. Амоняк, поднесен под носа на „кремълските” не подейства - на тях съвсем им се запушиха носовете. В САЩ вече се говори за необходимостта от въвеждане на ембарго върху руския нефт и изключването и от банковата система SWIFT.

Намаляването на цените на нефта до 40 долара за барел подкопава руската икономика, но не толкова, колкото пълното ембарго за купуване на нефт от Русия. Това е над половината от бюджета на държавата. Ако добавим към това и SWIFT и парализирането на банковите преводи, то не е нужно да си екстрасенс, за да предвидиш, че икономиката на Русия ще рухне.

Не е нужно и специално образование, за да се разбере елементарната истина: без валута и без балансирана банкова система държавният апарат няма да може да функционира. Тоест, той ще работи, но „парата ще отива в свирката”. Какво ще последва?

Ще разочаровам „ястребите”, не, няма да има никаква Трета световна. На някои много им се иска да „подрънкат с оръжия”, ама няма с какво.

Блъфът за военното превъзходство на руската армия над НАТО да го оставим за вътрешно ползване. В Кремъл не са разглеждали, не разглеждат и никога няма да разглеждат вариант на решение на който и да било спорен въпрос със Запада от позиция на силата. (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

Няма коментари: