Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 7 август 2016 г.

Логичният край на нашата епична историческа и национална глупост и идиотщина



Днес Б.Борисов беше във Варна, където обясни, че всеки Божи ден България трупа към Русия само от лихви 167 000 лева за реактора за АЕЦ Белене. Знаете международният арбитражен съд осъди България да плати на Русия 1 милиард за доставеният реактор.

Кратък мой коментар: Да, обаче се оказа, че Русия изобщо не била произвела този прословут реактор, камо ли пък да ни го е доставила. А искала да ни пробута някакъв друг и стар реактор, който никой друг не щял да го купи. И който вероятно е дефектен - ако някой има доверие на руската технология, то той очевидно е или пълен идиот, или е просто авантюрист.

Та сега Боко взе да тръби, че требва до строим АЕЦ "Белене". С лошия, стар и дефектен руски реактор. Който като гръмне България ще бъде ликвидирана завинаги. Ще бъде изтрита от лицето на земята. Ще стане радиоактивна пустиня, в която и гущери даже не виреят.

Това ще бъде логичен край на нашата епична историческа и национална глупост и идиотщина. Свеждаща се не само до "беззаветната вечна и братска любов и дружба към Русия и Съветския съюз", но и до идиотизма да избираме за управници такива продажни тъпири като Боко Борисов, които са готови да изтрият България от лицето на земята, но само и само да угодят на кагебистко-ченгесаро-руските си господари!

ДОБАВКА ЗА ДОПЪЛНИТЕЛЕН РАЗМИСЪЛ: Боко напоследък се изживява като пътуващ търговски агент на стари руски атомни реактори. Ний на тоз тъпир му плащаме заплата да бъде български премиер, он обаче се съзнава като руски търговски посредник - егати наглостта! Какви ли комисиони му бутнаха руснаците за да се държи така - давате ли си сметка поне за това? Или смятате, че го прави от глупост? Айде де, Боко може да е секакъв, но без пари да върши такава рискована работа ми се вижда изключено...

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

10 коментара:

Анонимен каза...

А тези които са поръчали този реактор, защо са на свобода г-н Премиер или и ти си част от схемата?

Chavdar Kamenarov

Анонимен каза...

Абе човека гледа да ни спести милиарда, че и лихвите за милиони, а за вас е важна само политическата страна на нещата.Точно, че ако милее за държавата, трябва ако ще и на маймуна да се прави, но да постигне най-доброто за нас.Ако за вас тези милиарди са без значение, за хората - не са.Ако трябва, да се целува с Путин, но да ги спести. И за запада парите са първи, после идва политиката.Браво на Бойко!

Соня Костова

Ангел Грънчаров каза...

Лъжете се, другарко. Боко си гледа единствено властчицата, респективно - облагите от нея. Вие на нас басни не ни разправяйте, ний знаем как стоят нещата. Боко се е загрижил толкова за руския интерес щото ще получи за това тлъсти комисионни парички лично за себе си, вий нас не се опитвайте да баламосвате, ний идиоти не сме. Разправяйте тия приказки на децата, ала и те вече знаят как стои истината.

Анонимен каза...

И как иска да спести милиарда - като набута държавата с още повече милиарди?! При доказана неефективност и пълна безперспективност на "великите проекти"? Само и само да не се разследват отговорностите в тази грандиозна далавера? И където пръст има и самият Боко. Най-обидното е, че с държавните и европейски пари руснаците си напазаруват родни политици и медии, т.е. те не плащат със свои пари, а с откраднати от нас! Сам Боко го каза: "Деветстотин милиона в Белене и има само един гьол!" Е, няма такава идиотия!.

Feodor Ilivanov

Анонимен каза...

А той какво общо има с този гьол? Питайте Овчаров за него. А за комисионните проекта още не е започнал , може и да не е през неговия мандат. Важното сега е да се спести този милиард. А относно ефективността на "Южен поток" предполагам , че е същата като на "Северен" 1 и 2. Ама там нямат философи като вас, които като мразят някого, са готови да затрият и държавата си. Тъй, че г-н Грънчаров, разнасяйте омразата си не чак толкова очебийно.

Соня Костова

Ангел Грънчаров каза...

Овчаровци и Гоцепървановци създадоха политическия проект Бойко Борисов, а пък наивници като Вас, другарко Костова, им се вързаха на свирката, та гласуваха за него, поради което на нас, българските избиратели, ще ни се наложи твърде много милиарди да плащаме, които руската ченгесаро-кагебистка мафия, която владее България, окраде от нас, българите. В другите страни има философи като мен, другарко, но малоумници като Вас, другарко Костова, които верват на Боко и боковците, там няма, поради което мошеници като Боко и боковците там никога не могат да припарят до държавната власт, ето тази е разликата ни с другите страни.

Анонимен каза...

Добре, г-н Грънчаров. Кажете според вас как би трябвало да се реши проблема с този милиард, при положение че сме осъдени от Международния съд и мърдане няма - трябва да платим.Може би имате някаква различна идея , кажете .Може и да се съглася с вас , ако е приемлива и реална.

Соня Костова

Анонимен каза...

Аз ще Ви кажа. Вдигане тайната върху делото в Арбитража. Вече сме осъдени, не сме обжалвали. Независима експертиза върху делото - какво е направено, какво не е, на какво се основава искът на Росатом (договор няма!), какви доказателства за тяхна изправност са представени, какви от наша страна, какво е казано, какво е премълчано от тях и от нас. Кой е подписал съответните документи. Има ли възражение от наша страна, че реакторите не са изобщо произведени. И като се види кой какво е подписвал, направил или не, имал ли е съответните пълномощия за действията и бездействията си и пр. - по обратния ред завеждане на наказателни дела срещу отговорните със съответните граждански искове, осъждане, затвор, конфискация на имущества. Ще изникне и резонният въпрос - защо др. Б. Борисов, след като е видял гьола за 900 млн, не реагирал по начин, който го задължава законът. И много още въпроси. Чорапът ще почне да се разплита. И накрая, след като приключи одисеята и се установи, че Б.Б. е чист като момина сълза, ще му се извиним. В което дълбоко се съмнявам (за чистотата на сълзата, казвам)...

Feodor Ilivanov

Анонимен каза...

Тук има много замесени, пък се създава и прецедент да се търси отговорност от управляващите (бивши и настоящи). Това те НИКОГА няма да допуснат. Не виждате ли, че и журналистите се страхуват да "ровят" по този въпрос.

Radomir Parpulov

Ангел Грънчаров каза...

Г-н Иливанов Ви каза какво трябва да се направи, какъв е вариантът за разумен изход от създалата се тежка ситуация. Нямам какво да добавя.