Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

неделя, 11 септември 2016 г.

Граждани, какво още чакаме, кога ще поискаме оставката на Премиеро-мафиот?!Защо ли пък изобщо, ама изобщо не съм изненадан от твърдението на банкера (бившия) Цветан Василев, че г-н Премиеро Боко Борисов бил държал "втория мафиотски клан в републиката"?! Че имаме два клана на мафията също не е изненада за мен. Тия неща си ги знаех напълно интуитивно, бях достигнал до тях по логически път, чрез мислене, без да имам конкретна информация.

Само дето ми се вижда пресилено твърдението, че Боко е самият главатар на въпросния втори мафиотски клан, аз смятах, че той е от прислужващия персонал, оказва се, най-вероятно, че е биг-босът. Което показва, че докато беше главен секретар се е погрижил чрез поредицата от убийства да си поразчисти терена от каквато и да била конкуренция и да овладее лично този клон на мафията.


Сега в тази връзка като български гражданин ме вълнуват три въпроса:

1.) Как ще реагира природонаселението на тази вече съвсем конкретна информация, че Премиеро на републиката е главатар на мафия, ще се намерят ли хора, достойни български граждани, които да излязат на улиците и на площадите да поискат оставката на въпросния мафиотски бос, овладял върховната власт в държавата?

2.) Как ще реагира на същата информация другарят главен прокурор Сотир Цацаров, за който, по други сведения, имаме основанието да смятаме, че е фактическият ръководител на прокурорска република България?

3.) Ще има ли някакъв отзвук от Брюксел по този повод?

Щото все пак е крайно скандално, че страна, наричана с право МУТРОЛАНДИЯ - не е ли обаче по-право да я наречем ЧЕНГЕСАРОЛАНДИЯ?! - е член на Европейския съюз!

ВАЖНА ДОБАВКА: Самото интервю на Цв.Василев (уверявам ви, то е твърде интересно!) можете да прочетете, примерно, ето тук: Собственикът на КТБ: Кръгове около бившата ДС контролират държавата

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

Няма коментари: