Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

вторник, 20 септември 2016 г.

Ало, драги щатни патреоти, защо така упорито мълчите за изцепката на путинеца Толстой, че Русия скоро щяла била да изкупи цяла България?!


Хайде бе патрЕоти, протестирайте пред руското посолство! Сега ви се е паднало! Нали България е над всичко?!


Валерий, Красьо и Болен българи ли са или обикновени руски блядове и сволочи?

Минчо Стоянов

ДОБАВКА: Госин Премиеро също упорито мълчи по повод изцепката на руския депутат-путинец? Като Тошо Правешки Простаков се е снишил и чака да мине бурята! Поне и капчица чувство за достойнство ли няма тоз наш пишман-бабаит?

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

2 коментара:

Анонимен каза...

Политбюро-Монтерей, което както се разбра в действителност контролира България, явно е издало инструкция да не се реагира.

Анонимен каза...

Доколкото разбирам, скоро все пак ще има официална българска реакция - разбира се, пак съгласувеана с Монтерей и Москва.