Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 11 септември 2016 г.

Винаги има възможности да си сътрудничим и заедно да работим за доброто и просперитета на България

По повод на ето това Моят доклад за днешната дискусия в София за ролята на учените в обществото получих следното писмо от г-жа Галя Маринова, организатор на събитието, на която отговорих по следния начин (можете да прочетете и двете писма):

Здравейте господин Грънчаров,

Прочетох внимателно доклада Ви.

Намирам го за интересен и важен. Впечатлена съм и от това, че докладът е перфектно издържан откъм правилата на българския език. Напоследък много от нас, в бързината, допускаме печатни и други езикови грешки. Поздравления за качествения български език!

Моето мнение е, че такъв доклад трябва да се представи лично от автора пред публика, за да се постигне най-добър ефект и активна обратна връзка. Аз го предоставих в разпечатан вид на конференцията и който прояви интерес си взе копие.

Но, както вече казах, а това е и в духа на самия доклад, такъв доклад трябва да се представи на живо. Смятам, че и блогът не е истински подходящата медия, ако остане само той.

Желая Ви здраве и повече кураж!

Поздрави,

Галя Маринова

Здравейте, уважаема госпожо Маринова,

Благодаря Ви за отговора и за това, което сте направила - за да стигне съобщението ми до участниците в дискусията! Благодаря Ви също и за положителния отзив, за добрата оценка, която Вие лично давате на текста ми! Права сте, добре би било изложеното да стигне до повече хора, и то в непосредствен жив контакт. Ще продължавам да правя опити моите разбирания да стигат по всички възможни начини до колкото се може повече хора. Понеже касаят наистина важни за обществото теми и проблеми. Аз водя и едно свое седмично авторско предаване по Пловдивската обществена телевизия (нарича се "На Агората с философа Ангел Грънчаров"), най-вероятно и по него скоро ще се изкажа по темата от доклада; между другото, ако имате път към Пловдив, ще се радвам да участвате като събеседник в моето предаване, то се излъчва на живо всеки четвъртък, от 11 часа (поканата ми важи също така и за членовете на научната организация, която ръководите, бихте могла да разгласите такава една възможност, за което ще съм Ви благодарен!). В предаването може да участвате и по телефона, ако сте съгласна, примерно, в следващия четвъртък бихме могли да поговорим пред зрителите няколко минути по телефона, примерно да ни разкажете как премина дискусията в София, на която аз, за съжаление, не можах да присъствам. Ще се радвам заедно като начало да осъществим тази идея! Винаги има възможности да си сътрудничим и заедно да работим за доброто и просперитета на България!

Хубав ден ви желая!

С поздрав от сърце: Ангел Грънчаров

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

Няма коментари: