Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 19 септември 2016 г.

България има спешна нужда от нов Стамболов!





II.ЗА НЕСЕБЪРСКИТЕ ТЪРГАШИ В ХРАМА НА КУЛТУРАТА И ОБРАЗОВАНИЕТО

Вървейки след група руски туристи, посетили Стария град на Несебър, неволно дочух следната фраза: „Как приятно увидеть в Несебр столко русских и они уже сдесь живут!”

А на мен пък никак не ми е приятно, защото наскоро Психопатът на високи токчета публично заяви, че „там, където се говори руски език и живеят руснаци, там е Русия и ние ще я защитаваме по всякакъв начин!” Като в Крим ли ? Кое от двете условия не е изпълнено в Несебър?


ДНЕШНИТЕ РУСНАЦИ СА КАТО МЮСЮЛМАНИТЕ, не се интегрират в местната общност, не изучават езика й, не се интересуват от местните традиции и обичаи и агресивно се опитват да налагат техните битови и „културни” особености. Искат руски училища с отделни входове за децата си, за да не се смесвали с българчетата, руски училища, но за сметка на българския държавен бюджет! Тогава да се върнат в Русия! Там всички училища са руски! Искали „сини карти”, които да им осигуряват заплати три пъти по-високи от тези на българите на същата позиция и какви ли не още привилегии. На какви основания ? На основанията на окупатора, разбира се! Съвсем съзнателно се изолират, ограждат си купената територия, забиват руските си флагове и се отдават на алкохолна „носталгия” по Матушката им.


У нас тече ИЗКУСТВЕНО СЪЗДАВАНЕ НА РУСКИ ЕТНОС, но властимащите се правят, че не виждат това. Тяхното бездействие днес е върховното национално предателство, най-голямото престъпление срещу българския народ от времето, когато Георги Димитров, под руска диктовка, налагаше с репресии „помакедончването” на българите от пиринския край, или когато по-късно Тодор Живков се опита да направи България 16-та република на концлагера СССР!


Не случайно наскоро ни спуснаха с руски дипломатически парашут и един специализиран в „устройването” на съотечествениците по света имперски администратор. (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)

ЗАБЕЛЕЖКА: На изображенията можете да се порадвате на качеството на пътищата вътре в страната на постоянния руски имперски завоевател на България.

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

1 коментар:

Анонимен каза...

Интересен въпрос е защо руската инфраструктура е такава. Отговорът е, че това е донякъде въпрос на манталитет и историческа традиция или по-точно липсата на такава, както и на размерите на страната и неблагоприятния климат, но основната причина е, че Русия не е конвенционална държава и не влага средства в облагородяване на страната и повишаване благосъстоянието на народа, а в тайните служби и въоръжените сили, понеже нейната цел а да доминира света. А когато доминира света, всички хубави и благоустроени страни ще са на нейно разположение. Това е логиката на руското ръководство.