Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

сряда, 28 септември 2016 г.

Ако г-н Премиеро предложи за кандидат на ГЕРБ за президент... едно магаре, то тогава и магарето ли ще изберете за президент на България?!51% от запитаните в ново социологическо проучване били заявили, че ще гласуват за кандидата за президент на ГЕРБ - независимо кой е той! Значи ГЕРБ да издигне даже едно магаре за президент, тия другари и другарки щели били да гласуват за него и тогава България ще има за президент... магаре!

Този резултат ми показва, че у нас малоумието е взело вече застрашителни размери, а също и наглостта на някои политици, с извинение де, щото това не са никакви политици, това са си чисто и просто наглеци.

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

1 коментар:

Анонимен каза...

Малоумието не е взело застрашителни размери, българите така си гласуват от 1989 насам – на два лагера, условно ляв и десен, и когото и да издигат съответно левите и десните, той си получава своите гласове. Преди това бяха основно БСП и СДС, сега са БСП и ГЕРБ. Ето защо няма нищо ново. Разбира се, въпросът подразбира, че все пак няма да бъде издигнато магаре или пернишка печка, така че не бива да се вменяват на избирателите глупости. А по-критичната, будна и мислеща част от СДС се отдели в Реформаторския блок и най-вече в ДСБ. Това е всичко.