Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 12 септември 2016 г.

Утре ще бъда във Върховния Касационен съд на гледането на съдебно дяло, образувано по моя жалба



Утре, 13 септември 2016 г. във Върховния Касационен съд на България ще се гледа и най-сетне ще се реши (стига да не се наложи това съдебно дяло да бъде гледано и в Европейския съд по правата на човека!) епохалното съдебно дяло за клевета, което моя милост заведе преди три години (през 2014 г.) срещу директорката на ПГЕЕ-Пловдив Стоянка Анастасова (която и сега - засега, до следващото ми опраскване! - е и мой работодател, щото аз в това училище работя като учител по философия и гражданско образование); в тази връзка ми се налага да напиша следното заявление до нея в последното й качество, не в качеството й на подсъдима, а именно на ръководител на образователно-възпитателното учреждение, в което аз работя:

До Директора на ПГЕЕ-Пловдив

ЗАЯВЛЕНИЕ

От Ангел Иванов Грънчаров, учител по философия,

Госпожо Директор,

На 13 септември тази година, т.е. утре, в София ще се проведе заседание на Върховния Касационен съд по съдебно дело 742/2016 г., на което желая да присъствам в качеството ми на жалбоподател (прилагам за това съответния документ, именно ПРИЗОВКА).


Не зная какъв е законният ред за този случай, как да оправдая отсъствието си от работа, но Ви уведомявам, че възнамерявам да присъствам на гледането на делото. За мен за предпочитане е да изляза в платен отпуск, но Вие преценете как е по-добре, кой е законният начин и пр., надявам се да се разпоредите в този дух.

12 септември 2016 г.
Пловдив ПОДПИС:

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

3 коментара:

Анонимен каза...

Успех!

Feodor Ilivanov

Анонимен каза...

Каквото и да реши Съдът, обидата си е обида. Мой приятел казваше "Ако магарето те ритне, ти ще го ритнеш ли?"

Radomir Parpulov

Анонимен каза...

Дано правдата възтържествува! Успех!

Vania Iskrova