Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 25 септември 2016 г.

Боко, Гоце и Дмитрич да си удрят главите в стария и негоден руски атомен реактор!



Iglika Mincheva: На кого ще продадем атомен реактор по проект на 35 г? Вече и Пхенян има по-модерни.

Кратък мой коментар: Боко да си инсталира стария и негоден, ала прескъп руски реактор в двора на къщата в Банкя. Или с Гоце да си го поделят, Гоце може да си оборудва нужника в Сирищник с половината руски реактор. Ако искат могат да си удрят и главата с него.

Само че ние, гражданите, сме за бой - щото си траем когато с нашите пари се правят такива епохални глупости и престъпления в угода на руската кагебистка мафия! Вместо да излезем на улицата и да изметем самозабравилата се продажна политическа гнус!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

6 коментара:

Bacho Кольо каза...

Ядрената енергетика остана последния пристан на българската научно-техническа мисъл. Да не говорим, че е последният бастион на енергийната ни сигурност. След спирането на ТЕЦ Варна , предстоящото спиране на ТЕЦовете В Бобов Дол и Димитровград, след като Костов хариза на алчните американци двете Марици, и благодарение на тях Големия брат смъква по две кожи от бедния българин, след предателството на Кунева и спирането на малките блокове в Козлодуй, ние нямаме голям избор.
Монтирането на двата хилядника в Белене /или като 7-ми и 8-ми на Козлодуй/ е нашият единствен шанс да останем на картата на развитите държави.
Още повече, ч в Козлодуй са останали поне десетина-петнадесет от завършилите Московския енергетичен институт /МЭИ/, които могат да предадат безценния си опит на бъдещите ядрени физици и енергетици.

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч Колю, точно на мен руска кагебистка пропаганда да пробутваш не върви. Алчни са не американците - те са си достатъчно богати и умни! - а руснаците, които се чудят как да извличат богатствата на България, винаги са ни крали и грабили, и още искат да ни крадат и грабят. Май идиотите у нас са на привършване, затова такива като теб са мобилизирани за да разпространяват руските лъжи. Ти, таваришч Колю, отечество имаш ли? Или твоето отечество е Масква?!

Анонимен каза...

Няма ли поне веднъж, г-н Грънчаров, да отговорите на това, което опонентът ви казва, вместо да го нападете ad hominem? ТОЛКОВА ли ви е трудно да се аргументирате?! Защо Кольо не е прав за енергетиката? Изобщо не говорите за това. Само знаете да наричате хората подлоги, гниди, таваришчи и пр.

Ангел Грънчаров каза...

Няма как, таваришч кагебисткий пропагандист, да има аргументи ад хоминем по причина, че го няма това хоминем, няма личност, няма човек, има само сляпа комуноидна вяра, има само пошъл слугинаж на руските имперски интереси, има само лакомия за пари, пък майната й на България. По тази причина аз ще бъда пълен идиот ако започна да споря с тия руски маскари и подлоги като с разумни опоненти, имащи човешки облик и известен умствен и нравствен ресурс. Каквото повикало, такова отговорило, на пропагандни тези-клишета няма смисъл да се противопоставят разумни аргументи. Тъпо е просто. С некомуноидите обаче разговарям съвсем човешки...

Анонимен каза...

Ето отново - никакъв аргумент, никакъв довод, нищо. Само епитети. Слабо. Много слабо.

Ангел Грънчаров каза...

А може би, таваришч, твоите собствени представи за нещата са именно слаби?! :-) Или не допускаш такава евентуалност? себе си смяташ за непогрешим?! :-) Типично по комунистически...