Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 13 октомври 2016 г.

Америка продължава да е великата страна на свободата


Какво казват неамериканци за Америка:

"Европа никога няма да бъде като Америка. Европа е продукт на историята, а Америка е продукт на философията."

Маргарет Тачър, премиер на Великобритания 1979-90 (1991)

"Американците са велик народ. Те са оптимисти, пълни с предприемаческа енергия и новаторство. Само за малко над 200 години те превърнаха САЩ в най-развитата страна с феноменални достижения в икономическото развитие, науката и технологиите."

Ху Дзинтао. Президент на Китай, 2003-13 (2006)

"Аз не съм роден в Америка, но дойдох тук, колкото е възможно по-бързо."

Илон Мъск, Tesla Motors, изобретател на електрически автомобили, роден в Южна Африка (2008)

"Американците имат ясен възглед върху ценностите и ясно разграничение между добро и зло."

Си Дзинпин, Президент на Китай, 2013- (2012)

"Америка продължава да е за много хора страна на мечтите. Мечти, които водят до дейност, участие и ангажимент. В последните столетия милиони хора дойдоха на тази земя за да преследват своите мечти за построяване на бъдеще със свобода."

Папа Франциск (2015)

Цитирано от страницата на Roumen Metodiev

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

3 коментара:

Анонимен каза...

За 200 години държава САЩ стъпиха на Луната !!! А колко държави още не са стъпили на земята,т.е висят си във въздуха !!!

Gantcho Motchev

Анонимен каза...

Там е работата, че НЕ ПРОДЪЛЖАВА. Идеални общества няма, но въпреки всички недостатъци, Америка наистина беше едно – не единственото – от най-добрите общества в историята. Но това е минало. Американската икономическа и политическа система са в процес на разпад и разложение и това се вижда не на последно място от сегашната президентска кампания, която ознаменува най-ниската точка в американската политическа култура досега. Това, което става сега в Америка, не би било възможно дори в една посткомунистическа страна като България например.

Ангел Грънчаров каза...

Америка е имала и доста по-тежки моменти, таваришч. И пак се е справяла. Излишно е, глупаво е да пееш траурни маршове за нейната гибел. Апропо, откакто се помня, комунистите и кагебистите все чертаят планове и леят елейни слова за "предстоящата гибел" на Америка, само това слушам вече близо 50 години, а Америка все не умира и не умира. И сега няма да умре, таваришч. Само се питам: толкова ли сте тъпи вий, кагебистите, че не можете да измислите нещо ново и различно, ами все повтаряте все една и съща стара песен на нов глас... Америка умира, загива, да бе да, а Русия цъфти и процъфтява в кал, със съветските си нужници, с бодрите си алхолици и прочие...