Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

вторник, 25 октомври 2016 г.

Да припомня една велика римска мъдрост, за която съм писал в блога си преди три години...Истината ражда ненавист, а подлизурството – приятели.

Veritas odium parit obsequim amicos.

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

1 коментар:

Анонимен каза...

Ами кво следва оттук - престани да казваш истината на Дедовъльовците и заживей прекрасен живот, ОК?... Те нема да станат Русия, все едно пигмей да стане Голиат... А и не им го препоръчвам, предид на намаления им физически брой - завистливи и поротивни като смъртта ганьовци, молете се на майка Русия да не изчезнете от картата на свето, не че ще е голема загуба за човечеството, ОК?... Ъндърстанд, клепоухи германци, учещи сега английски, ама им отскача от празните глави също както и немскио, ОК?... Ми що тогава се дръвчите на Русия, бре посерковци ниедни??