Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 31 октомври 2016 г.

В центъро на София учиндолски простаци развяват байрака на простащината



Сурнахме се в Учиндол, Написано от Иво Беров

Общината, полицията и държавата спират живота в столицата на България заради посредствените изпълнения на един посредствен чалга певец и съмнителен политик.

Край. След тая простотия София вече няма да е същата. Никога. Вече няма разлика между София, Долно Уйно, Байхуйно и Учиндол. Учиндол се премести в София. Тоест не се премести. Превзе я. Облада я. Изтакова я. София вече не съществува. Вече е Голям Учиндол, или нещо подобно.

Как и защо се стигна дотук. Как и защо се сурнахме в Учин дол. Отговорите са няколко. Но те са излишни. Вече е непоправимо. Няма смисъл от обяснения. Остава все пак един въпрос и едно подозрение.

Защо никой не се възмущава, като изключим някои мрежови самотници. Защо никой не се противопоставя на тази гнусна, нагла, бесуваща пошлост. Не точно пошлостта на Слави Тръ, тя е ясна. А на онези, които му дават зелника.

Никой измежду всичките творци, писатели, артисти, музиканти, художници, антрополози, социолози и всякакви лози, призвани уж да бранят достиженията на вековната уж българска уж култура не се противопостави. Мисля, че знам отговора.

Защото са страхливи. Защото ги е бъз, че Слави Тръ може да им се подиграе в зрелището си. Защото са сгушени хора с мижави души. А сгушените хора с мижави души нищо стойностно не могат да сътворят. Те са бездарни. Най-много нещо грамотно да напишат, нещо средна ръка, посредствено... И толкоз. Включително и ония нашумели писатели, които мъкнат по телевизорите своята изключителност и задълбоченост. И нека не си въобразяват, че са над „това”. Не, не са над „това”. Под него са. То ги тъпче. То ги такова. И онакова даже. И нека не се правят, че не го усещат и следователно са девствени. (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

3 коментара:

Анонимен каза...

Слави умря тази вечер на Орлов мост. Умря като политически, телевизионен, шоуменски и музикален субект. Много дълга и предизвестена смърт, проточила се от 1999 до сега. Мъка!

Отишли са малко хора, Слави е избеснял и си е тръгнал. Успял да изпее 4 песни от предвидените 10-на патриотични песни и мазни кючеци. На руски ез. на това състояние му викат пиздец.

Zdravka Rusenova

Анонимен каза...

Няколко въпроса. За да стане възможен концертът на простащината вчера и да се затвори половин София за коли, особено през Орлов мост, някой трябва да разреши. А разреши ли, всички медии, щат не щат, трябва да съобщят за "концерта", не за друго, а защото хората трябва да знаят, че Орлов мост и половин София са затворени! Безплатна реклама, демек.
И затова питам. Кой разреши това безобразие, кой направи възможно затварянето на половин София с нечувана и невиждана полицейска охрана (кой плаща разходите, впрочем? ) за един, дето даже не може да пее? На какво основание? От коя партия е кметицата на София? И след като си отговорите на тези въпроси, ето и още един въпрос. Към коя власт е толкова благосклонна и угодническа телевизията, в която въпросният чалгаджия се изявява?

Даниела Горчева

Анонимен каза...

Комунистическите стратези си имат база данни с „кадри“ за всички случаи и явно и този клоун е в базата, а иначе никой не обръща внимание на подобни жалки шутове и техните палячовщини.