Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ провеждаме следните курсове: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо учим? (Заключителна част) ФИЛОСОФИЯ: М...

понеделник, 31 октомври 2016 г.

Колко ли отчаян от срам народ ще избяга от приказната страна МУТРОЛАНДИЯ след евентуално избиране на др. Цецка за Президентка-"Майка" на... Простаколандия?!Дали г-н Премиеро не издигна Цецка Цачева за президент на България само щото му е толкова мила на сърцето Цеца Величкович, ала не може да издигне нея?! :-) Ако Цецка носеше името Цура дали нямаше по-внушително да звучи името й?!

Но да оставим това, вий, уважаеми дами и господа съдебни заседатели, давате ли си сметка каква велика излагация ще се получи ако лицето Цецка Цачева наистина стане президент на България?! (Не че лицето Румен Радев ще я представя по-достойно, резилът тогава ще бъде не по-малък!) Какво ще правим тогава ний, дето все още не сме си загуби чувството за срам?!

Понесохме Гоце за президент, Царо за Премиер, Боко за Премиер също преглътнахме, но другарката Цецка-Цура Цачева да бъде Президент на България ми се вижда възмножко!

Дали ако това нагло посмешище стане президент няма да ми се наложи да си взема торбичката и тояжката и да тръгна да бягам и аз по света, та да си умра поне в някоя не толкова лудешка и не толкова просташка страна?!

Да, колко ли народ ще избяга от приказната страна МУТРОЛАНДИЯ след евентуално избиране на другарката Цецка за президент на България, пардон, на Мутроландия, санким - на ПРОСТАКОЛАНДИЯ?!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

3 коментара:

Анонимен каза...

Знам, че зад Слави стоят същите кукловоди, които стоят и зад Божеството от Банкя. Вчерашният му чалга концерт си беше нещо като загрявка, за влизане в политиката като смяна на Жорж Ганчев и Бареков, които вече са изчерпани. Не трябва да забравяме, че Слави, беше един от кинжалите, работещи за свалянето на най силното правителство в новата ни история, това на ОДС 1997-2001г. Тогава с руски пари, минаващи през Овъргаз той извърши хиляди провокации, и трасираше пътя на мадридския фокусник. Но тогава също показа на кукловодите, че мутренско-просташкото държание има благодатна почва у нас, и за това те извадиха пешката си от Банкя. Слави и екипа му са добри музиканти, но наблягат на чалгата защото това се харесва и носи много пари. Слави винаги е наблягал на чалгата, и точно тук пролича двуличието на някой "наши" хора. С песните Комбайнерка, Едно Ферари с цвят червен, и други той вдигаше тонуса на сините протести от 96-97 година, но тогава тези които днес се възмущават от музиката му, пееха песните му.
Точките от референдума му са опасни и ако се случат, с изключение на точката за субсидиите на партиите, това ще доведе до тотална власт на ДС простащината. Няма по опасно нещо, от напудрения популизъм.
Както в известните вицове в това което прави Славчо от Учиндол има едно хубаво и едно лошо нещо. Хубавото е, че кукловодите са прочели вестника наречен Бойко Борисов, и се гласят да си обършат задните части с него, а лошото е, че следващият спасител ще е същият типаж.
Нито ще се пробуди народа ни, нито ще се сменят назначените елити, нито ни чака нещо по добро. Просто продължаваме да живеем в интересно време, от което нищо не разбираме.

Пейо Делчев

Анонимен каза...

Попитали Радио Ереван:

- Било ли е възможно България да не се освободи от турско робство?

Отговорили:

- Да, ако е имало референдум!

Roumen Metodiev

Анонимен каза...

Няма абсолютно никакво значение кой ще бъде избран за президент, защото всички кандидати са контролирани, а истинските управници стоят в сянка и не се явяват на избори. Така че всички тези обсъждания на отделните кандидати не водят до нищо и само радват комунистическите стратези, защото потвърждават, че отново успяват да баламосат наивното население.

А важният въпрос е: кой в действителност управлява България? Чрез какви механизми вземат и прокарват решенията си? Цветан Василев в последното си интервю си повдигна поне отчасти завесата, но за съжаление никой не продължи да разследва в тази посока.