Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 31 октомври 2016 г.

Колко ли отчаян от срам народ ще избяга от приказната страна МУТРОЛАНДИЯ след евентуално избиране на др. Цецка за Президентка-"Майка" на... Простаколандия?!



Дали г-н Премиеро не издигна Цецка Цачева за президент на България само щото му е толкова мила на сърцето Цеца Величкович, ала не може да издигне нея?! :-) Ако Цецка носеше името Цура дали нямаше по-внушително да звучи името й?!

Но да оставим това, вий, уважаеми дами и господа съдебни заседатели, давате ли си сметка каква велика излагация ще се получи ако лицето Цецка Цачева наистина стане президент на България?! (Не че лицето Румен Радев ще я представя по-достойно, резилът тогава ще бъде не по-малък!) Какво ще правим тогава ний, дето все още не сме си загуби чувството за срам?!

Понесохме Гоце за президент, Царо за Премиер, Боко за Премиер също преглътнахме, но другарката Цецка-Цура Цачева да бъде Президент на България ми се вижда възмножко!

Дали ако това нагло посмешище стане президент няма да ми се наложи да си взема торбичката и тояжката и да тръгна да бягам и аз по света, та да си умра поне в някоя не толкова лудешка и не толкова просташка страна?!

Да, колко ли народ ще избяга от приказната страна МУТРОЛАНДИЯ след евентуално избиране на другарката Цецка за президент на България, пардон, на Мутроландия, санким - на ПРОСТАКОЛАНДИЯ?!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

3 коментара:

Анонимен каза...

Знам, че зад Слави стоят същите кукловоди, които стоят и зад Божеството от Банкя. Вчерашният му чалга концерт си беше нещо като загрявка, за влизане в политиката като смяна на Жорж Ганчев и Бареков, които вече са изчерпани. Не трябва да забравяме, че Слави, беше един от кинжалите, работещи за свалянето на най силното правителство в новата ни история, това на ОДС 1997-2001г. Тогава с руски пари, минаващи през Овъргаз той извърши хиляди провокации, и трасираше пътя на мадридския фокусник. Но тогава също показа на кукловодите, че мутренско-просташкото държание има благодатна почва у нас, и за това те извадиха пешката си от Банкя. Слави и екипа му са добри музиканти, но наблягат на чалгата защото това се харесва и носи много пари. Слави винаги е наблягал на чалгата, и точно тук пролича двуличието на някой "наши" хора. С песните Комбайнерка, Едно Ферари с цвят червен, и други той вдигаше тонуса на сините протести от 96-97 година, но тогава тези които днес се възмущават от музиката му, пееха песните му.
Точките от референдума му са опасни и ако се случат, с изключение на точката за субсидиите на партиите, това ще доведе до тотална власт на ДС простащината. Няма по опасно нещо, от напудрения популизъм.
Както в известните вицове в това което прави Славчо от Учиндол има едно хубаво и едно лошо нещо. Хубавото е, че кукловодите са прочели вестника наречен Бойко Борисов, и се гласят да си обършат задните части с него, а лошото е, че следващият спасител ще е същият типаж.
Нито ще се пробуди народа ни, нито ще се сменят назначените елити, нито ни чака нещо по добро. Просто продължаваме да живеем в интересно време, от което нищо не разбираме.

Пейо Делчев

Анонимен каза...

Попитали Радио Ереван:

- Било ли е възможно България да не се освободи от турско робство?

Отговорили:

- Да, ако е имало референдум!

Roumen Metodiev

Анонимен каза...

Няма абсолютно никакво значение кой ще бъде избран за президент, защото всички кандидати са контролирани, а истинските управници стоят в сянка и не се явяват на избори. Така че всички тези обсъждания на отделните кандидати не водят до нищо и само радват комунистическите стратези, защото потвърждават, че отново успяват да баламосат наивното население.

А важният въпрос е: кой в действителност управлява България? Чрез какви механизми вземат и прокарват решенията си? Цветан Василев в последното си интервю си повдигна поне отчасти завесата, но за съжаление никой не продължи да разследва в тази посока.