Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 6 октомври 2016 г.

С изключение на Трайчо Трайков всички кандидат-президенти страхливо мълчат за новата безочлива намеса на Путин в нашите български работи




Ако някой си представя кампанията като размяна на кулинарни рецепти - бърка

Реформаторският блок и кандидат-президентската двойка Трайчо Трайков - Съби Събев реагираха остро на опита на руския президент Владимир Путин да диктува изтегляне на НАТО от страната ни и региона и връщане на въоръжението от нивата през 2000 г. Путин постави това като условие за продължаване на преговорите за ядрено разоръжаване със САЩ.

"Скандално е, че президентът на единствената държава в Европа, която от Втората световна война насам си е позволила за окупира чужди територии, си позволява да казва с какво въоръжение трябва да разполага България - член на НАТО и ЕС. Мисля, че нашият патриотичен дълг е да реагираме на това поне толкова остро, колкото на един недосъбудил се новоизбран руски депутат. В случая от Кремъл директно идва заплаха и ултиматум България да се лиши от отбранителните си способности. Искам да чуя мнението на всички, които имат претенцията и намерението да управляват България", заяви Трайков пред журналисти. (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

3 коментара:

Анонимен каза...

Много добре, а как реагира обаче Америка на руския ултиматум, който беше насочен основно срещу нея?

Анонимен каза...

Третьи сутки на планете Земля стоит громкоголосый вой - кто только не высказывается по поводу ультимата Путина: тут и журналисты, и эксперты, и всякие разные ученые.


И третьи сутки на планете Земля царит потрясенная тишина. Потому что молчат те, кто раньше высказывался по любому пустяку. Молчит Меркель, молчит Олланд. Молчит Польша и даже трибалтийские шавки внезапно поперхнулись шпротами.

Что же произошло, любопытные вы мои? Ничего особенного. Просто русскому медведю надоело ходить оплеванным и он начал раздавать оплеухи. Громко, чувствительно, в особо оскорбительной форме.

До европейцев неожиданно дошел тот простой факт, что если так нагло и уверенно опускают их хозяина, то с ними самими вообще считаться не собираются. Совсем. Принимая превентивные меры против особо буйных.

Ангел Грънчаров каза...

Кагебистите съвсем са си загубили разсъдъка, което е предзнаменование на неминуемата им гибел... на оня, комуто Бог е приготвил гибел, първом му отнема разсъдъка...