Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

вторник, 4 октомври 2016 г.

И Ботев ли е идиот?!Един приятел ми е писал тази нощ ето какво:

Привет. Гледах предаването ви "На Агората..." от 15.09.2016 г. Изпращам ви един късометражен филм свързан с образованието... просто интересно мнение по темата.

"Ботев е идиот" - реж. Деян Барарев /2013 г/, 9 мин. Участват: ...

Отвърнах му следното:

Благодаря! Този филм е чудесен. Пратихте го и ми го припомнихте в много подходящ момент! По този начин ми давате идеята да го пусна на учениците си в час по етика, за което съм Ви много благодарен!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

Няма коментари: