Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 12 октомври 2016 г.

Преди три години е излязла от печат тази моя книга



Новото издание на моята книга "Идеи за една нова философия и стратегия на образованието в България" (изд. Пропелер) излезе от печат, приемат се заявки.

ДОБАВКА ОТ ДНЕС: Това ми го припомня тази сутрин Фейсбук. Има още няколко десетки екземпляра от скромния тираж, състоящ се също от... няколко десетки екземпляра...

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

2 коментара:

Анонимен каза...

И това би трябвало да е достатъчно. Какъв е смисълът от останалия порой и безкраен поток от писма, молби, изложения, жалби, оплаквания и т.н. с повтарящо се съдържание? Интелигентният и тактичен човек казва нещата веднъж, евентуално повтаря и продължава напред, понеже има други, по-важни задачи и занимания от това да повтаря едно и също до безкрайност.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, говорите (пишете) без да мислите. Какво прави интелигентният човек Вие лично няма как да знаете, надявам се можете да се досетите защо е така. Второ, води се борба за промяна в българското образование, аз пиша всеки ден по тия проблеми не за да повтарям едно и също нещо до безкрайност (както Ви се чини), а описвам развитието на нещата, промяната в съзнанията, въпреки инертността и трудностите животът не стои на едно място и се забелязва известен напредък (иначе наистина нямаше да има смисъл да правим каквото и да било). Понеже много хора като Вас не са наясно с проблемите, разсъждават абстрактно, чини им се, че промяната в българското образование е едноактно действие, това естествено не е така. Много вода ще изтече в Марица и в Дунав докато нещата в българското образование видимо се променят, а това може да стане само чрез всекидневен натиск и то не от страна на неколцина ентусиасти като мен, а едва когато в процеса се ангажират поне десетки, дори хиляди хора. Това още не е станала, тъй мила и наивна другарке. По тази причина ми се налага да пиша и да работя всеки ден за промяната. Вие си стойте със скръстени ръце и продължавайте да говорите ето такива лековати баснички, показващи, че Вие лично изобщо не сте наясно какво става, ала държите да се изкажете:

И това би трябвало да е достатъчно. Какъв е смисълът от останалия порой и безкраен поток от писма, молби, изложения, жалби, оплаквания и т.н. с повтарящо се съдържание? Интелигентният и тактичен човек казва нещата веднъж, евентуално повтаря и продължава напред, понеже има други, по-важни задачи и занимания от това да повтаря едно и също до безкрайност.